Prune uscate cu orez şi cartofi
1. Prunele se spală în mai multe ape. Se pun apoi în apă călduţă, doar cât să le acopere şi se lasă la înmuiat aproximativ o oră.
2. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se căleşte în ulei, apoi se adaugă orezul curăţat şi spălat. Se amestecă uşor, să se acopere tot orezul cu un strat fin de ulei. Se stinge cu 3-4 linguri de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 5 minute. Se condimentează cu sare şi un vârf de cuţit de şofran, se acoperă şi se lasă deoparte. Cartofii se curăţă, se spală, se taie felii şi se dau cu un praf de sare şi piper.
3. Se unge un vas termorezistent cu ulei şi se tapetează cu pesmet. Se pune un strat de cartofi, orezul călit, prunele uscate puţin cufundate în orez şi iar un strat de cartofi. Se acoperă cu apă şi se coace în cuptorul încins 50-60 minute.