Învaţă să prepari o prăjitură delicioasă cu mac şi lămâie, galbenă şi pufoasă, ca să-ţi aducă soarele în casă în zilele gri de iarnă.

Mod de preparare:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu zahăr, apoi se adaugă vanilia. Se amestecă bine gălbenuşurile cu sucul de portocală, făina şi praful de copt. La sfârşit, se adaugă şi albuşurile bătute spumă, seminţele de mac şi coaja de citrice.

Se tapetează o tavă cu grăsime şi făină şi se adaugă compoziţia. Se dă la cuptor pentru aproximativ 35 de minute. Se face testul cu scobitoarea şi se mai lasă, dacă este nevoie.

Într-un castron, se amestecă zahărul pudră cu sucul de portocală. Se toarnă peste pandişpanul cu mac şi se presară deasupra coajă de lamaie rasă.