Cuib de pasăre

Învaţă să prepari un cuib de pasăre cu aromă de portocale. Mod de preparare: 1. Într-o tavă se pune fideaua, pe cât posibil cu fire lungi, fără să fie fărâmiţată. Se topeşte untul şi apoi se toarnă fierbinte peste toată cantitatea de fidea, care se lasă să se înmoaie. 2. Fideaua umezită cu unt se […]

Kunafa

Învaţă să prepari o kunafa însiropată şi delicioasă. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, se amestecă ingredientele fără făină şi praf de copt. Apoi se adaugă şi acestea şi se amestecă până se obţine un aluat omogen. Se lasă 20 de minute la crescut. Apoi, aluatul se întinde într-o foaie nu mai groasă de 2 […]

Prăjitură tăvălită cu migdale

Învaţă să prepari o prăjitură tăvălită cu migdale delicioase. Mod de preparare: 1. În tava de aragaz se pune făina şi se lasă la cuptor aproxi­mativ o oră până devine maronie. Se amestecă din când în când pentru a o ajuta să se coacă uniform. Se lasă la răcit şi apoi se cerne. 2. Într-un […]

Prăjitură cu miere

Învaţă să prepari o prăjitură cu miere delicioasă. Mod de preparare: 1. Într-un vas, se pun untul tăiat bucăţi, zahărul şi mierea. Se pune vasul la foc mic, amestecând mereu, până ce totul este lichid. Apoi, se măreşte focul şi se fierbe un minut. Se lasă să se răcească 20 de minute. 2. Se adaugă […]

Prăjitură cu muguri de pin

Învaţă să prepari un desert delicios: prăjitură cu muguri de pin aromaţi. Mod de preparare: 1. Într-un vas, se pun ouăle, zahărul şi coaja de lămâie. Se mixează 3 minute, se toarnă uleiul şi laptele, măsurate cu acelaşi pahar care se spală şi se continuă mixarea. 2. Se adaugă praful de copt, grişul şi făina. […]

Desert rapid din fistic

Învaţă să prepari un desert rapid cu fistic absolut spectaculos. Mod de preparare: 1. Boabele de fistic se cufundă în apă clocotită pentru 30 de minute şi apoi se curăţă de pieliţe. 2. Se pune fisticul în mixer împreună cu laptele lichid şi se mixează. 3. Pasta obţinută se pune într-o crăticioară, se adaugă untul, […]

Prăjitură cu migdale

Învaţă să prepari chiar tu o delicioasă prăjitură cu migdale pentru weekend. Mod de preparare: 1. Pentru aluat, făina se amestecă cu praful de copt şi apoi se mixează cu ouăle bătute. Untul se freacă spumă cu zahărul şi apoi se încorporează în compoziţia de făină şi ouă. 2. În tava de copt unsă cu […]

Cornuleţe cu nucă şi scorţişoară

Învaţă şi tu să prepari nişte cornuleţe cu nucă şi scorţişoară absolut delicioase Mod de preparare: 1. Într-un vas, se amestecă făina, praful de copt şi sarea. Separat, se mixează brânza de vaci cu smântâna şi sucul de lămâie şi apoi se amestecă cu făina şi untul. 2. Se frământă un aluat suplu care se […]

Prăjitură pufoasă din griş

Învaţă să prepari o prăjitură pufoasă din griş ca în mijlocul Orientului. Mod de preparare: 1. Se pune la fiert laptele cu zahărul şi, când dă în clocot, se reduce focul şi se toarnă grişul. Se amestecă şi se lasă la fiert pentru 15 minute. 2. Se lasă un pic să se răcorească şi se […]

Cataif

Învaţă şi tu să prepari un cataif delicios şi aromat, ca la Istanbul. Mod de preparare: 1. Într-un castron adânc se separă fideaua şi se fărâmiţează cu mâna. 2. Se topesc 100 g de unt şi se varsă în fir subţire peste fideaua fărâmiţată. Se amestecă, cel mai bine, cu mâna. Fructele uscate se mărunţesc […]