Piersici umplute cu migdale

1. Se aleg piersici bine coapte, care se curăţă uşor de sâmburi. Fructele se spală şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Piersicile se taie în două şi se curăţă de sâmburi, iar strugurii de rup din ciorchine. Migdalele se toacă mărunt şi se amestecă cu frişca bătută şi fulgii de nucă de cocos. 2. […]

Tarte cu piersici

1. Se freacă untul cu zahărul pudră, apoi se adaugă gălbenuşurile, smântâna şi făina. Se amestecă bine, se acoperă cu o folie transparentă şi se ţine la rece 30 minute. 2. Între timp, se bat albuşurile spumă, apoi se adaugă zahărul tos şi zeama de lămâie, bătându-se spuma în continuare până se întăreşte din nou. […]

Cornuri cu şuncă, măsline şi caşcaval

1. Brânza dulce se amestecă cu smântâna şi se condimentează după gust cu sare, piper şi chimen. Se freacă până se omogenizează şi se obţine o cremă consistentă. Roşiile se spală şi se taie felii. 2. Cornurile se taie în două şi se umplu cu crema de brânză, peste care se presară caşcaval ras şi […]

Sandvişuri cu brânză şi roşii

1. Brânza de burduf se pasează şi se amestecă cu brânza dulce. Se adaugă untul frecat spumă şi se condimentează cu ceapă tocată mărunt, sare, piper şi verdeaţă. 2. Se taie bagheta în 6, apoi fiecare bucată se taie în două şi se unge cu pasta de brânză. Se adaugă roşiile tăiate rondele, telemeaua tăiată […]

Pastetă din pui

1. Carnea pui se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă cu sare. Se spumează când începe să clocotească şi se adaugă ceapa, morcovii şi păstârnacul, toate legumele fiind curăţate, spălate şi tăiate în sferturi. Se adaugă câteva boabe de piper, ienibahar şi foi de dafin. Se lasă să fiarbă până ce […]

Ouă broscuţe cu sos tartar

1. Ouăle se fierb 6-7 minute în apă cu sare. Se ţin apoi un minut în apă rece şi se curăţă de coajă. Toate legumele se spală. 2. Se taie câte puţin din fiecare ou, astfel încât să se obţină o suprafaţă dreaptă, care să se poată aşeza orizontal. Se crestează apoi ouăle pe partea […]

Îngheţată de ciocolată cu portocale aromate

1. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se caramelizează puţin zahărul, doar cât să devină puţin cafeniu. Se ia de pe foc, se stinge cu vin şi se fierbe apoi până se dizolvă toţi grunjii de zahăr. Se adaugă sucul de portocale, coaja de lămâie şi de portocală, scorţişoara şi cuişoarele. Se fierbe 10- 15 […]

Tort Tiramisu

1. Cafeaua călduţă se îndulceşte cu 2 linguri de zahăr şi se amestecă cu lichiorul de cafea. 2. Pentru cremă, se bat gălbenuşurile cu 100 g zahăr, până ce se topeşte tot zahărul şi se obţine o cremă albă. Se pune apoi la bain-marie şi se mai bate 10-15 minute, până se obţine o cremă […]

Cozonac cu umplutură de nuci şi mac

1. Se dizolvă drojdia de bere şi o linguriţă rasă de zahăr în laptele călduţ. Se freacă până se omogenizează, apoi se toarnă într-o adâncitură făcută în făina cernută. Se amestecă cu puţină făină, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se acoperă cu un strat de făină şi se lasă să crească într-un […]

Friptură de miel

1. Cotletul de miel se spală şi se curăţă de pieliţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă la rece 10-15 minute. Usturoiul verde, o legătură de ceapă verde şi ceapa se curăţă, se spală, se taie mărunt şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. 2. Se amestecă pesmetul cu o legătură […]