Peşte pane

1. Se amestecă pesmetul cu parmezanul, coaja de lămâie, verdeaţa tocată mărunt, boiaua de ardei şi puţină sare. Zeama de lămâie se amestecă cu vinul şi usturoiul pisat. 2. Peştele se spală, se taie bucăţi şi se lasă la scurs. Fiecare bucată de peşte se cufundă în sosul de lămâie, apoi se trece prin amestecul […]

Cordon-bleu cu verdeaţă

1. Carnea se spală, se usucă şi se desface în felii subţiri cu grosimea de aproximativ 1 cm. Se condimentează cu sare, piper şi oregano pe ambele părţi, se acoperă şi se lasă la rece 5-10 minute. 2. Caşcavalul se taie felii, după dimensiuneabucăţilor de carne, iar ouăle se bat cu un praf de sare […]

Plăcintă cu dovleac

1. Se freacă untul cu zahărul, apoi se încorporează gălbenuşurile, oul şi iaurtul. Se adaugă o jumătate de linguriţă de sare, coaja de lămâie şi la sfârşit făina cernută cu praful de copt. Nu se frământă, ci se amestecă rapid, apoi se acoperă şi se lasă la rece. 2. Pentru umplutură, dovleacul şi merele curăţate […]

Dovleac copt

1. Se încălzeşte cuptorul. Stafidele se spală cu apă călduţă, se curăţă, se usucă şi se stropesc cu rom. Dovleacul se curăţă de seminţe, se înţeapă cu furculiţa din loc în loc şi se presară la interior cu 3 linguri de zahăr şi scorţişoară. Se pune apoi într-o tavă rotundă, potrivit de mare, tapetată cu […]

Tartă cu dovleac şi şuncă

1. Făina cernută se frământă rapid cu untul rece tăiat cubuleţe, un praf de sare dizolvat în 50 ml apă şi oul. Se acoperă aluatul cu o folie transparentă şi se lasă la rece 30 minute. 2. Pentru umplutură, dovleacul curăţat şi tăiat cubuleţe se fierbe în apă cu un praf de sare. Se lasă […]

Tort “Buburuza”

1. Biscuiţii se rup, se pun pe o coală de hârtie şi se presează cu sucitorul, până se obţine un pesmet.. Se alege o formă de tort cu diametrul de 22 cm, se unge cu unt şi se presară cu o lingură din pesmetul de biscuiţi. 2. Se freacă spumă untul cu zahărul, apoi se […]

Ouă umplute cu peşte şi legume

1. Se pun ouăle la fiert în apă cu un praf de sare şi se lasă la foc potrivit 7-8 minute. Se ţin apoi un minut în apă rece şi se curăţă de coajă. Se taie în jumătăţi, iar gălbenuşurile se trec printr-o sită şi se freacă cu uleiul, muştarul şi puţină apă minerală, până […]

Salată de vinete coapte

1. Vinetele se şterg şi se pun la copt direct pe flacăra de la aragaz sau pe un grătar bine încins cu jar. Focul trebuie să fie iute, altfel vinetele se amărăsc şi se închid la culoare. Se întorc pe toate părţile şi sunt bine coapte când sunt moi peste tot. 2. Se curăţă imediat, […]

Budincă din conopidă

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Conopida se fierbe în apă cu sare şi 2-3 linguri de lapte, aproximativ 10 minute, iar morcovii se fierb separat în apă cu sare. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare. 2. Morcovii se taie rondele şi conopida se rupe în bucheţele mici sau se taie mărunt. […]

Conopidă gratinată în bacon

1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Conopida se rupe în bucheţele şi se fierbe în apă cu sare şi 2-3 linguri de lapte, aproximativ 10 minute. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare, iar ardeii graşi se taie cubuleţe. 2. Într-o tavă unsă cu unt se aşază bucheţelele de conopidă, în care se […]