Clătite cu dovlecei şi brânză
1. Pentru început se pregăteşte aluatul de clătite după reţeta tradiţională. 2. După ce s-au făcut clătitele, se pregăteşte umplutura din dovlecei şi pastă de brânză. Se taie dovleceii felii foarte subţiri ca să se topească în cuptor. 3. Se pune brânza într-un bol de plastic împreună cu oul şi mărarul tocat mărunt. Se aranjează […]
Tort de ciuperci cu caşcaval
1. Se amestecă făina cu untul, ouăle bătute cu sare, laptele şi 2 linguri cu apă rece. Se frământă rapid, apoi se lasă la rece o oră. 2. Ciupercile se curăţă, se spală, se taie şi se pun la prăjit cu ceapa tocată mărunt în puţin ulei. După ce s-au călit, se lasă puţin să […]
Gustări cu vinete şi roşii
1. Se curăţă vinetele de coajă, se spală, se taie rondele, se dau cu sare după gust şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie. Se pregăteşte şi usturoiul şi se presară pe fiecare felie de vânătă. 2. Separat, se pregăteşte uleiul într-o tigaie şi se călesc vinetele cu usturoiul, 5 […]
Iahnie de fasole cu costiţă
1. Fasolea se spală de câteva ori cu apă caldă şi se pune la fiert cu sare. Pentru a se înmuia, se fierbe în două-trei ape. 2. În timp ce fierbe fasolea, se curăţă şi se taie ceapa şi se pune la călit cu puţin ulei până capătă culoarea arămie. După ce s-a călit ceapa, […]
Ciorbă ţărănească cu borş
1. Se spală rasolul de vită în 2- 3 ape şi se pune la fiert. Când începe să fiarbă, trebuie să fiţi atente să luaţi spuma, căci altfel se tulbură zeama şi are un aspect neplăcut. După ce aţi luat spuma, se pun zarzavaturile curăţate şi spălate, de preferat întregi, ca la supă. 2. Când […]
Salată de pui şi crudităţi
1. Se curăţă pieptul de pui şi se pune la fiert în apă cu sare. 2. Morcovii şi ţelina se spală, se curăţă şi se dau pe răzătoarea mare, apoi se pun într-un bol de sticlă, se stropesc cu puţină zeamă de lămâie şi se acoperă cu o folie de aluminiu. După aceea se dă […]
Bănuţi cu prune
1. Se topeşte într-un bol drojdia de bere şi o linguriţă de zahăr în laptele călduţ. Se lasă câteva minute într-un loc cald. Separat, într-un bol, se pune făina, se face o adâncitură şi se amestecă drojdia, untul, smântâna, zahărul pudră şi coaja de lămâie, cu ouăle bătute cu puţină sare. Toate aceste ingrediente se […]
Tort răcoritor cu prune şi cu mure
1. Pentru blat, albuşurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile şi zahărul vanilat, untul topit şi făina în ploaie, amestecându-se uşor să nu se formeze cocoloaşe. Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 40 de minute. 2. Separat, se pregăteşte crema astfel: se […]
Prăjitură cu prune
1. Prunele se spală, se curăţă de sâmburi şi se taie felii subţiri. Peste prunele tăiate se stoarce puţină zeamă de lămâie ca să nu se oxideze, se acoperă cu o folie transparentă şi se bagă la frigider. Se topeşte untul într-un ibric şi se dă la rece. 2. Separat, se desfac ouăle şi se […]
Salată de pepene în coajă
1. Pentru început, pepenele galben se spală şi se bagă câteva minute la rece, dar nu tăiat. Dacă este ţinut la rece capătă un gust deosebit combinat şi cu celelalte fructe de sezon. Procesul de răcire nu trebuie să fie foarte lung atunci când este vorba despre o reţetă pentru copii. 2. Pepenele roşu se […]