Dulce de leche

Învață să prepari un dulce păcat tot mai popular și prezent în ultima vreme, pe care îl poți servi ori simplu ori să îl adaugi în componența altor deserturi. Dulce de leche se numește și vine din America de Sud. Noi i-am spune, simplu, cremă de caramel. Pentru început, trebuie să vă înarmați cu multă […]

Conopidă picantă coaptă

Este o rețetă atât de simplă și atât de gustoasă, încât tu și familia ta vă veți îndrăgosti de ea.  Încingeți cuptorul la temperatură ridicată, cu grătarul stabilit pe centru. Conopida se desface în buchețele mici, se spală cu apă rece și se pune la scurs. Într-un bol mic amestecați uleiul cu toate condimentele enumerate mai […]

Paste cu dovlecei și usturoi

Învață să prepari o rețetă extrem de rapidă, sănătoasă și consistentă, din ingrediente ieftine. Tăiați dovleceii în rondele, apoi în jumătăți. Pisați sau tăiați mărunt cățeii de usturoi. Turnați uleiul de măsline într-o tigaie mare și, după ce s-a încins puțin, puneți dovleceii și usturoiul la sotat pentru aproximativ 5-7 minute. Amestecați ocazional până când […]

Salată vioaie și crocantă cu miel și tăieței

Multicoloră, interesantă, sănătoasă, bogată în arome puternice și texturi diverse, această salată valorifică la superlativ fâșiile crocante de resturi de carne rumenită, care sunt însoțite de doi dintre cei mai buni prieteni ai mielului, Doamna Mentă și domnul Ardei Iute. Salata poate fi servită perfect în câteva tortillas mici, rulate mai apoi – niciodată nu vă […]

Plăcintă cu pește și mazăre dulce

Cum am putea face pentru a economisi și a ne bucura mai mult de alimentele cumpărate? Cele mai gustoase idei în acest sens sunt oferite de faimosul bucătar Jamie Oliver, care tocmai a publicat o carte cu rețete total diferite de orice a făcut el până acum. Citește un interviu cu faimosul chef în revista […]

Floare de ceapă pane

Învață să prepari această gustare rapidă și aspectuoasă, din ingrediente pe care le ai mereu acasă. Preîncălziți cuptorul la 200 grade. Cu un cuțit mare tăiați “moțul” cepei cam jumătate de centimetru. Fără să îi tăiați codița (rădăcina), o curățați. Întoarceți ceapa cu partea tăiată în jos pe fundul de lemn și crestați în jos […]

Chipsuri de dovlecei cu parmezan

Învață să prepari această gustare delicioasă din dovlecei și parmezan în timp record. Mod de preparare: Încinge ulei de măsline într-o tigaie pe foc mediu. Într-un castron mare, combină pesmet (sau amestec Panko) cu parmezanul ras. Taie felii de dovlecel de 1 cm grosime și tăvălește succesiv prin: făină, ou bătut, apoi amestec de panko/pesmet […]

Prăjitură olandeză cu mere

Învață să prepare o prăjitură extreme de simplă și gustoasă, cu fructe de sezon, după o rețetă olandeză veche. Vezi cum se face prăjitura olandeză cu mere. Mod de preparare: Amestecă într-un castron mare merele, 3 linguri de zahăr și scorțișoara. Lasă totul să stea deoparte circa o oră. În alt castron amestecă untul cu […]

Halviță de casă

Învață să prepari chiar tu acest desert tradițional, delicios, lipicios, în varianta sănătoasă făcută înb casă. Vezi rețeta pentru halviță de casă. Mod de preparare: Rețeta franțuzească clasică de halviță (nuga) este următoarea: prăjește migdalele și fisticul la cuptor circa 10 minute. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și pune pe toată suprafața foi […]

Tarta Toscană a lui Jamie

Învață să prepare chiar tu o tartă ușoară, cu pere și ciocolată, pe care Jamie Oliver a învățat-o în Toscana. Mod de preparare: Încinge cuptorul la foc iute, 190 de grade. Întinde cu sucitorul aluatul până ai un dreptunghi cu o grosime de 1cm. Presează aluatul într-o tavă și apasă cu degetele pentru a creea […]