Muşchi aerat de casă, perfect pentru ocaziile speciale şi mult mai sănătos decât mezelurile din comerţ. O reţetă specială de aperitiv!

1. Muşchiul se trece rapid printr-un jet de apă şi apoi se usucă cu şervete de hârtie. Se pune într-un vas şi se presară pe toate părţile cu sare grunjoasă. Restul sării se presară în vas peste carne, se acoperă vasul şi se lasă aşa, cu sare, pentru două zile.

2. Usturoiul pisat se amestecă cu uleiul de măsline, boiaua şi oregano. Carnea se scoate de la sare, se curăţă de sarea în ex­ces şi se unge cu amestecul uleios şi picant. Se pune din nou la rece pentru o zi.

3. Apoi, se pune într-o ţesătură de plastic de tip plasă, se leagă la capete şi se lasă pentru două luni într-un loc uscat şi aerisit. Se consumă crud, tăiat în felioare subţiri.