Învață să faci o altfel de pizza, mult mai aspectuoasă, extrem de rapidă și savuroasă!

 

Preîncălziți cuptorul la treaptă mare. Pentru aluat, amestecați făina și sarea cu uleiul şi zahărul. Drojdia uscată se diluează cu puţină apă caldă şi se toarnă peste făină. Se amestecă şi se frământă pentru a obţine un aluat omogen. Se presară cu făină şi se lasă la crescut. Aluatul se întinde  subţire. Din el decupați pătrățele de mărimi egale, astfel încât să aveți cum să le umpleți cu toate ingredientele de mai sus și să le închideți etanș ca pe niște mingiuțe.

Puneți pe fiecare felie de aluat câte o felie de pepperoni. Urmează stratul de cașcaval. Uniți cele 4 colțuri ale fiecărei mini-pizza în parte.

Într-un vas mic topiți untul la foc mic. Adăugați usturoiul zdrobit (doar 3 din cei 4 căței) și amestecați încet preț de 1-2 minute. Presărați oregano și pătrunjel mărunțit, opriți focul.

Într-o tavă termoizolantă puneți mingiuțele rezultate mai devreme. Ungeți-le cu untul de usturoi și presărați un strat nu foarte generos de cașcaval. Dați la cuptor la foc mare timp de 10-15 sau chiar și 20 de minute (în funcție de intensitatea cuptorului dvs.) Cât timp acestea se fac, puteți să faceți sosul de roșii. Într-un vas mic adăugați sosul de roșii, cățelul de usturoi rămas și niște oregano. Amestecați 2-3 minute și dați de pe foc.

Poftă bună!

Foto: Mingiuțe pizza / shutterstock