1. Se pun într-un bol carnea tocată cu pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt. Ceapa se căleşte puţin şi după ce s-a răcit se pune peste compoziţie împreună cu usturoiul tocat mărunt. Se dă cartoful pe răzătoarea mică, se scurge de zeamă şi se se pune în compoziţie cu oul, sarea şi piperul, după gust. Secretul unor chifteluţe gustoase şi pufoase este să amesteci compoziţia în jur de 10 minute.

2. Se pune uleiul într-o tigaie mai adâncă sau într-un tuci şi se prăjesc chifteluţele. Când s-au rumenit se scot pe un prosop absorbant de bucătărie şi se scurg de ulei.

3. Separat se spală roşiile, se dau pe răzătoare sau se toacă mărunt. Ardeii se taie mărunt şi se pun la fiert cu roşiile într-o cratiţă cu puţin ulei. După ce au fiert se adaugă sare, piper şi ardeiul iute şi se mai lasă 5 minute să fiarbă.

4. Chiftelele se servesc cu sosul picant ornate cu pătrunjel sau altă verdeaţă şi pâine de casă.