Preparare spanac

Căleşte o ceapă albă sau galbenă, tăiată mărunt, cu 10 g de unt. Adaugă spanacul şi căleşte-l, timp de 4-5 minute, la foc iute. Adaugă sare şi piper. Dă-l deoparte.

Preparare peşte

Peştele se prepară cu o zi înainte. Se curăţă, se spală bine, se sărează, se piperează, se presară cu boia dulce de ardei şi se pune la frigider până a doua zi.
Ceapa roşie, morcovii şi dovleceii se spală şi se curăţă. Se taie ceapa julien, morcovii şi dovleceii în fâşii lungi şi sub-
ţiri, iar usturoiul se taie feliuţe.
Se toarnă în tavă uleiul, se aşază ceapa, morcovul, dovleceii şi usturoiul. Peste ele se aşază bucăţile de macrou. Se crestează şi se înfig felii de lămâie. Se completează cu apă cât să acopere peştele. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se bagă la cup¬torul încins în prealabil.
Se lasă la cuptor cu folia 30 minute, se scoate folia, se adaugă o lingură de sos de chilli şi se bagă înapoi la cuptor, fără folie, până ce sosul scade.
Se serveşte cu spanac deasupra.

din aceeasi categorie