Dacă ești în căutarea umui desert ușor de vară… nu mai căuta! L-ai găsit! Se face ușor și, în afară de cireșe, probabil restul ingredientelor necesare se află deja în cămara ta.

Pune într-un blender zahărul, laptele, esența de vanilie, făina, sarea și ouăle și amestecă aproximativ un minut, până se omogenizează. Sau, dacă nu ai blender, poți folosi fără probleme un tel și un bol mediu pentru a face aluatul.

Va ieși un aluat asemănător celui pentru clătite.

Preîncălzește cuptorul la treaptă mare. Unge o tavă mai înaltă (prăjitura va crește destul de mult în timpul coacerii apoi se va lăsa) cu unt, tapeteaz-o cu făină. Acoperă fundul tăvii cu cireșele cărora le-ai scos în prealabil sâmburii. Toarnă aluatul deasupra, presară deasupra niște zahăr vanilat (opțional). Dați la cupor, la 160 de grade, timp de 35-40 de minute sau până când observi că s-a copt și a căpătat o nuanță aurie.

Dacă dorești, o poți pudra cu zahăr înainte de servire.

Foto: Clafoutis / shutterstock