1. Se alege fasolea, apoi se pune de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă. Dimineaţa se scoate din apă şi se pune să fiarbă în altă apă clocotită, care se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele.
  2. Separat, se curăţă ceapa şi ardeii, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se călesc câteva minute în uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă fasolea fiartă, 2 l de apă şi se lasă să fiarbă, la foc mic.
  3. După ce a mai scăzut din zeamă, se adaugă sucul de roşii care a fost pus la fiert în prealabil şi se condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.
  4. Bucăţile de costiţă se pun să se rumenească într-o tigaie cu ulei, apoi se scot, se taie cubuleţe şi se pun în ciorba de fasole. Aceasta se serveşte ornată cu mărar şi pătrunjel verde, tocate mărunt şi boia.