Gelul de duș oferă o curățare de înaltă calitate, conferă o senzație de prospețime și îngrijire cuprinzătoare. Un produs selectat corect nu usucă pielea, făcând-o mai moale și mai mătăsoasă la atingere. Astăzi, vă vom ajuta să alegeți cel mai bun produs pentru tipul dvs. de piele. 

Gelurile de duș pot varia în funcție de compoziție, ingrediente de îngrijire, textură și aromă https://makeup.ro/categorys/199069/

Principalele tipuri:

1 Hidratante. Gelurile cu acest efect conțin uleiuri, glicerină și extracte din plante. Nu usucă pielea în timpul spălării și o lasă hidratată.
2 Nutritive. Aceste produse sunt excelente pentru perioada de iarnă, când pielea noastră are nevoie de îngrijire intensivă. Ele ajută la evitarea descuamării și a unei senzații neplăcute de etanșeitate. Datorită ingredientelor de curățare ușoare, uleiurilor naturale și vitaminelor din compoziție, gelurile de duș fac pielea mai catifelată, mătăsoasă și moale la atingere.
3 Tonifiante. Ideal pentru un duș de dimineață: extracte de citrice, mentol și alte ingrediente tonice pot fi găsite în astfel de produse. Datorită aromei lor strălucitoare, ajută la trezirea mai rapidă, oferă o bună dispoziție și o sursă de energie.
4 Relaxante. Astfel de geluri de duș pot fi numite produse de seară, ajută la îndepărtarea stresului și a senzației de oboseală. Adesea conțin uleiuri esențiale și extracte cu proprietăți calmante, precum mușețel sau lavandă.
5 Geluri pentru masaj. Gelurile cu particule abrazive oferă un efect de peeling. Acestea fac pielea mai fină, accelerează procesele naturale de reînnoire și au adesea un efect anticelulitic. Cu toate acestea, nu pot fi utilizate zilnic: cea mai bună opțiune este de 1-2 ori pe săptămână.
6 Parfumate. Aromele plăcute îți pot îmbunătăți starea de spirit și pot transforma un duș obișnuit într-un ritual SPA, revigorează sau calmează, pot crea o dispoziție specială pentru întreaga zi. Principala diferență dintre aceste produse este că parfumul rămâne pe pielea ta și prelungește senzația.

Alegerea unui gel de duș după tipul de piele

Atunci când alegeți un gel de duș, trebuie să țineți cont de caracteristicile diferitelor tipuri de piele: detergenții speciali au o compoziție și proprietăți de îngrijire diferite.

Tip uscat. Acest tip de piele suferă de o lipsă de umiditate, are nevoie de îngrijire hidratantă și de înmuiere suplimentară. După un duș, apare adesea o senzație de uscăciune și etanșeitate. Starea ei se poate deteriora rapid sub influența apei dure de la robinet, a vântului și a umidității scăzute. Gelurile de duș pentru derma uscată ar trebui să aibă proprietăți hidratante. Extractele naturale și uleiurile din compoziție ajută la menținerea umezelii în timpul spălării, oferă confort după duș și fac pielea mai fină. Pentru tipul uscat sunt potrivite și gelurile crem cu o textură bogată și proprietăți hidratante.

Gras și combinat. Pielea grasă este predispusă la erupții, iritații și luciu inestetic. Dar mult mai des puteți găsi un tip combinat: zone cu conținut ridicat de grăsime și zone uscate. De exemplu, pot apărea erupții pe spate și umeri, menținând în același timp genunchii și coatele uscate. Dacă aveți pielea grasă sau mixtă a corpului, ar trebui să alegeți un gel de duș cu proprietăți delicate de curățare, ingrediente răcoritoare și tonifiante în compoziție. Uleiurile esențiale și extractele de plante oferă efecte antibacteriene suplimentare și o senzație plăcută de prospețime.

Normal. Pielea normală este rezistentă la diverse substanțe iritante și nu suferă de uscăciune nici iarna. Acest tip nu necesită îngrijire intensă, trebuie doar să păstrezi un aspect îngrijit. Sarcina principală: curățarea ușoară a pielii corpului, fără a perturba proprietățile protectoare și echilibrul umidității. Produsele cu o bază detergentă ușoară, vitaminele și extractele de plante sunt perfecte pentru un duș zilnic și pentru îngrijirea tipurilor normale de epidermă.

Sensibil. O astfel de piele reacționează brusc la lumina rece, ultravioletă și la curățarea agresivă. Are adesea roșeață și iritare minore. Acest tip necesită cele mai blânde ingrediente de curățare, hidratare, hrănire și calmare din compoziție.

Datorită îngrijirii regulate, puteți îmbunătăți în mod semnificativ starea pielii sensibile, puteți crește mecanismele sale de protecție.