Copti pe gratar, umpluti cu carne sau gratinati, dovleceii se pregatesc intr-o multime de combinatii delicioase.

Sunt bine tolerati chiar si de cei care au probleme digestive, iar continutul lor bogat in apa te hidrateaza in zilele calduroase de vara. Pot fi consumati de cand sunt in floare. Au semintele foarte mici si moi, iar coaja nu trebuie neaparat indepartata.

Cum poti gati dovleceii

Dovleceii fragezi pot fi gatiti intregi la cuptor sau pot fi adaugati in tocanite, dupa celelalte legume.

Daca vrei sa ii fierbi, clocoteste apa doar 10 minute, altfel se inmoaie prea mult si isi pierd gustul. Dovleceii mari se curata de coaja si de seminte si se pot adauga la zacusca de vara, cu vinete si rosii. Pot fi preparati la cuptor, umpluti cu orez, carne sau rosii.

Se pot consuma si cruzi, daca sunt fragezi si dulci. Se curata de coaja si se dau pe razatoare, apoi se adauga in salate cu sosuri acrisoare sau iaurt, cu marar sau cu boia dulce.