Salata de fructe de iarna

Salata de fructe e prezenta pe masa fiecaruia dintre noi in momentele speciale, precum Revelionul. Incearca salata de fructe de iarna in orice combinatie doresti, caci reteta poate fi modificata in functie de preferintele fiecaruia.

Supa cu galuste

Una din cele mai comune supe romanesti, supa de galuste e o bunatate in perioada sezonului rece, mancata fierbinte la masa de pranz. In plus, reteta e complementara salatei de boeuf, astfel ca poti face 2 feluri de mancare dintr-unul si poti economisi timp.

Salata de boeuf

Nelipsita de pe masa de sarbatori, mai ales de Revelion, salata de boeuf e usor de facut daca ai reteta potrivita. Incearc-o si foloseste-ti imaginatia pentru a o decora cat mai frumos.

Cod la cuptor

Potrivita pentru orice zi din saptamana, caci e bine sa mancam peste cat mai des, reteta de cod la cuptor e perfecta in special pentru zilele cand e dezlegare la peste. In plus, prepararea nu este deloc costisitoare, caci pentru o portie cheltui doar 3.25 lei.

Friptura de porc cu alune

Daca te-ai saturat de fripturile clasice, cu ingrediente banale, incearca o friptura de porc cu alune. Preparatul e putin neobisnuit, insa schimbarea va fi binevenita.

Conuri de brad din ciocolata

Intra in spiritul Sarbatorilor de Iarna si serveste la micul dejun sau la desert niste conuri de brad din ciocolata. Sunt foarte usor de facut, iar aspectul lor e foarte realist.

Oameni de zapada – aperitiv

Un aperitiv foarte simpatic, care in mod cert ii va surprinde placut si ii va incanta atat pe cei mari, dar mai ales pe cei mici. Incearca sa faci aperitivele diferit anul acesta, si sigur masa de Craciun sau cea de Revelion va fi un real succes.

Negri in camasi albe

Negri in camasi albe e o prajitura romaneasca in 3 straturi, continand in esenta un strat de negresa, unul de bezea si unul de ciocolata. Prajitura mai e cunoscuta si sub denumirea “dinte de negresa”.

Gogosi imperiale (Eclere)

Gogosile imperiale, mult mai cunoscute sub numele de eclere, pot fi facute foarte usor si in casa. In plus asa stii mereu ca deserturile tale sunt proaspete.

Cartofi acordeon

Daca te-ai saturat de acelasi piure de cartofi ca si garnitura la friptura preferata, trebuie sa incerci o portie de cartofi acordeon. Sunt mult mai prezentabili si, daca ai musafiri, sigur vor fi incantati de schimbare.