Bomboane de ciocolată cu rom

Învață să prepari în casă bomboane de ciocolată cu rom, o combinație de arome, texturi și alcool care îți va alinta simțurile. Mod de preparare: Amestecă frișca lichidă cu untul și zahărul într-o tigaie, pe foc mic. Adaugă ciocolata și topește încet. Adaugă și aromele și romul și amestecă bine. Dă deoparte de pe foc […]

Tort Kit Kat

Învață chiar tu să prepari și ornezi acest tort spectaculos cu batoane Kit Kat și bomboane M&M pe deasupra. Copiii vor fi vrăjiți de rețeta simplă dar cu aspect festiv. Mod de preparare: Prepară un blat de tort de ciocolată care îți place, sau cumpără un blat de tort de ciocolată gata făcut. Poți încerca […]

Prăjitura chinezească

Învaţă să prepari chiar tu prăjiturici cu cocos, tradiţionale de Anul Nou Chinezesc. Vezi reţeta foarte simplă pentru această delicioasă prăjitură chinezească. Mod de pregătire: Încinge cuptorul la foc mediu şi unge o tavă de prăjituri cu unt. Pune nuca de cocos pe tava mare a cuptorului tapetată cu hârtie de copt şi dă la […]

Prăjitura beţivă

Învaţă să prepari această prăjitură delicioasă, cu ciocolată şi fructe înmuiate în alcool, care va amuza pe toată lumea cu numele ei şi nu numai. Mod de preparare: Fructele „beţive” pentru prăjitura omonimă se prepară cu ceva timp înainte, pentru ca alcoolul să intre bine în fructe. Fructele uscate se pun într-un castron mare şi […]

Prăjitura criminală cu ciocolată

Învaţă să prepari chiar tu o prăjitură cu ciocolată atât de bună, încât pare ucigaşă. Vezi reţeta simplă şi rapidă pentru prăjitura cu ciocolată criminală. Mod de preparare: Pentru mousse de ciocolată: Amestecă crema de brânză cu zahărul şi laptele până la omogenizare. Adaugă cacao şi la urmă înglobează frişca lichidă bătută bine. Pentru ganache […]

Tort Sacher cu ciocolată

Sacher Torte este o reţetă clasică austriacă de tort cu ciocolată, dulce, decadent şi delicios. Vezi cum să-l prepari chiar tu, acasă, după reţeta tradiţională şi rapidă. Mod de preparare: Topeşte ciocolata pe bain marie şi separat bate bine zahărul pudră cu zahărul vanilat şi untul. Adaugă încet gălbenuşurile şi încălzeşte cuptorul la foc mediu, […]

Prăjitura „mătase franţuzească”

Învaţă să prepari o prăjitură cu cremă delicioasă şi fină ca mătasea franţuzească. Mod de preparare: Pentru crustă, încinge cuptorul la 180 de grade şi unge o tavă cu unt. Pisează biscuiţii Oreo şi topeşte untul într-un castron, apoi amestecă cele două ingrediente cu mixerul. Presează aluatul de biscuiţi în tava pentru tartă şi asigură-te […]

Omuleţ de zăpadă

1. Se bat gălbenuşurile cu 200 g zahăr şi 5 linguri de apă, până se topeşte tot zahărul. Se adaugă albuşurile bătute spumă cu un praf de sare şi treptat făina cernută cu praful de copt. Se amestecă uşor, se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul bine încins, […]

Cub de zăpadă

1. Stafidele se înmoaie în rom un sfert de oră. Fructele confiate se taie cubuleţe mici şi se amestecă cu stafidele şi ornamentele cu gust de ciocolată. 2. Biscuiţii se dau prin maşina de tocat. Untul se freacă bine cu o lingură, să se înmoaie, şi se amestecă cu biscuiţii mărunţiţi. Se adaugă stafidele, fructele […]

Fondant de ciocolată după rețeta lui Gordon Ramsay

Cel mai bun fondant de ciocolată după o rețetă simplă propusă de Chef Gordon Ramsay. Se face într-o oră și este delicios. 1. Mai întâi, se pregătesc recipientele. Cu mișcări de jos în sus, folosind o pensulă, se întinde un strat de unt topit pe interiorul formelor. Se lasă un pic la frigider, apoi se mai […]

20 din 38«...10...192021...30...»