Pui la tavă Av cu mere şi rozmarin

Se spală bine puiul în câteva ape, se opăreşe în 2-3 clocote, se scoate din apă, se lasă la scurs şi apoi se unge cu unt topit pe toată suprafaţa. Pentru a avea o carne fragedă, se înţeapă din loc în loc şi se introduce unt topit. Se condimentează atât pe exterior, cât şi pe […]

Ruladă de pui cu sos de mazăre

Se taie pieptul de pui astfel încât să se poată rula, se bate, se condimentează cu sare şi piper, se unge cu ulei şi se dă la rece. Se pregăteşte umplutura din ardeii tocaţi mărunt, morcovul ras, ceapa şi usturoiul tocate fin. Legumele se călesc, se lasă să se înăbuşă şi, după ce au fiert, […]

Anghinare umplută cu şalău

Se curăţă anghinarele, se spală şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul şi se opăresc câteva minute în apă clocotită cu sare şi zeama de la o lămâie, apoi se lasă să se scurgă în sită. Separat, se toacă fileul de şalău şi se condimentează cu sare şi piper. Fileul de şalău se amestecă cu […]

Muşchiuleţ de vită cu legume

Se taie muşchiuleţul de vită rondele potrivite, nici groase, dar nici subţiri. Se ung bucăţile de carne cu salvie, unt, ulei şi muştar. Se stropesc cu vin roşu pe toată suprafaţa şi se lasă câteva ore la rece, la marinat. Separat, se curăţă legumele şi se pun să fiarbă întregi, în apă cu sare şi […]

Păstrăvi la grătar

Se curăţă păstrăvii, se spală bine în câteva ape şi se pun să se scurgă în sită. După ce s-au scurs, se condimentează cu sare, piper, usturoi pisat şi cimbru şi se lasă câteva minute la rece, până se pun la grătar. După ce au stat la rece, se iau pe rând şi se înfășoară […]

Tartă cu mandarine

Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul până când se obţine o pastă omogenă. Se adaugă apa şi se încorporează, treptat, făina, în care s-a amestecat praful de copt. La sfârşit, se adaugă albuşurile şi se dă coca la frigider timp de 30 de minute. Se tapetează forma de tartă cu hârtie de copt, se întinde aluatul […]

Prăjitură cu banane

Se freacă untul cu zahărul, până când se formează o spumă. Se adaugă oul, sarea, bicarbonatul dizolvat în lapte şi se amestecă bine. Se înglobează apoi în acest amestec făina şi se frământă un aluat consistent. Se dă coca la frigider aproximativ 40 de minute, apoi se întinde o foaie subţire de patru-cinci milimetri. În […]

Tort exotic de clătite

Se pune făina într-un vas, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se sparg ouăle înăuntru. Se adaugă uleiul, sarea şi un pic de lapte. Se amestecă bine până se omogenizează, după care se adaugă restul de lapte, până ce va căpăta o consistenţă lichidă. Se pune în tigaie o linguriţă de ulei, se […]

Tort mousse de ciocolată

Se separă gălbenuşurile de albuşuri şi se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi cu zahărul vanilat până se obţine o cremă groasă. Se freacă untul spumă cu o lingură de lapte fierbinte şi se pune în compoziţia de gălbenuşuri. În aceeaşi compoziţie, se pune şi ciocolata topită, apa, făina şi cacaua. Se amestecă bine, după care […]

Coşuleţe picante

Se taie untul în cubuleţe mici. Făina se presară cu sarea, se adaugă untul rece, gălbenuşul întreg şi apa şi se frământă bine. Se lasă o oră la temperatura camerei, apoi se întinde o foaie şi se decupează cercuri sau pătrate. Se întinde aluatul în formele de minitarte tapetate cu făină şi se lasă la […]