Leber de casa

Organele se curata, se spala si se pun la fiert cu sare, boabe de piper si foi de dafin, timp de 20 de minute. Se trec apoi prin masina de tocat impreuna cu slanina cruda. Se framanta bine si se adauga sare si piper macinat, dupa gust. Matul se curata de grasime si se spala […]

Rulouri de piept de pui

Se iate pieptul de puii in doua si apoi se despica in 4 .Se fac doua ,,paturi,, de piept de pui si se umplu cu fasii lungi de sunca,morcov fiert in prealabil,cascaval fasii si castraveti in otet.Toate sunt taiate fasii si se aseaza pe pieptul de pui intins bine,apoi se ruleaza. Se bat ouale cu […]

Tort “Vis de ciocolată”

1. Se tapetează o tavă cu hârtie specială pentru copt şi se lasă cuptorul să se încingă la o temperatură de 180˚C. Separat, se sparg ouăle, albuşurile se separă de gălbenuşuri şi se bat spumă, într-un bol. 2. Se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi, la sfârşit, se pun făina şi cacaua, cernute. Se […]

Ciocolată de casă

1. Se pune zahărul într-o cratiţă, se adaugă şi apa şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se amestecă continuu până când se topeşte zahărul şi, un pas foarte important, se lasă până ce capătă consistenţa unui sirop foarte bine legat. 2. Separat, se cerne cacaua şi laptele praf ca să nu se formeze […]

Prăjitură cu ciocolată şi nuci

1. Se pun să fiarbă într-o cratiţă untul, zahărul, laptele, zahărul vanilat, cacaua, coaja de lămâie şi de portocală şi un praf de sare. 2. După ce a fiert, se iau 15 linguri din compoziţie şi se pun separat pentru glazură, într-un bol, şi se lasă să se răcească. 3. În restul de compoziţie, se […]

Muşchiuleţ de porc la tavă

1. Muşchiul de porc se spală bine în 2-3 ape, apoi se şterge cu un prosop absorbant de bucătărie. 2. Se condimentează cu sare şi piper şi apoi se pune la rumenit într-o tigaie, cu ulei bine încins. 3. Se întoarce de pe o parte pe alta, până capătă o pojghiţă aurie, apoi se pune […]

Muşchiuleţ aromat

1. Se pun într-un bol plantele aromate, sarea, piperul boabe şi măcinat, mierea, usturoiul pisat, vinul şi uleiul şi se amestecă puţin. 2. Sosul se bagă la rece iar, între timp, se pregăteşte carnea de porc. Muşchiul de porc se curăţă de pieliţe, se trece printr-un jet de apă, se şterge cu un prosop absorbant […]

Pui umplut cu stafide şi ornat cu portocale

1. Se curăţă puiul bine, se spală, se unge cu unt şi se condimentează cu sare şi piper. 2. Separat, se pune orezul la fiert în apă cu sare şi cu un praf de şofran, pentru culoare. După ce a fiert, se amestecă cu stafidele înmuiate în prealabil, cu usturoiul tăiat rondele, cu migdalele şi […]

Şniţel bavarez

1. Se taie pieptul de curcan felii foarte subţiri care se bat cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper. Se ung cu puţin ulei şi muştar, se înfăşoară în folie şi se bagă câteva minute la rece. 2. Separat, se desfac ouăle, se bat spumă şi se amestecă cu muştarul, sarea, […]

Ruladă de curcan

1. Se taie carnea de curcan bucăţi şi se toacă. Se amestecă cu ceapa călită în prealabil, se condimentează cu sare, cimbru şi piper şi se frământă cu 2 ouă crude. 2. Se unge o tavă de cozonac cu ulei sau cu unt şi se aranjează compoziţia de carne. Se stropeşte cu puţină apă şi […]