Plăcinta ciobanului cu morcov

O plăcintă cu carne ce poate ţine locul unui fel de mâncare – plăcinta ciobanului poate fi făcută altfel, cu morcovi deasupra: 1. Cartofii şi morcovii se fierb, se pasează şi se amestecă cu unt pentru a obţine câte 500 g de piure din fiecare. 2. Pentru amestecul de carne, legumele curăţate şi tocate mărunt se călesc […]

Prăjitură cu dovlecei

Ştiai că dovleceii sunt buni şi la prăjituri? Iată o reţetă simplă de prăjitură cu dovlecei. 1. Se mixeaza untul cu zaharul pâna ce se obţine un amestec alb în care se adauga ouale, unul câte unul, amestecând dupa fiecare în parte. Se topeste ciocolata la bain-marie si apoi se lasa sa se racoreasca. 2. […]

Prăjitură fină din sfeclă

Ştiai că poţi face o prăjitură delicioasă din sfeclă? Încearcă şi tu această reţetă simplă şi gustoasă! 1. Se curaa sfecla de coaja si se trece prin razatoarea cu ochiuri mari. Se prepara cafeaua si apoi i se adauga cafeaua solubila. Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua. 2. Se mixeaza ouale cu […]

Brioşe cu kiwi şi zmeură

►Se sparg ouăle şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat bine, până se obţine o spumă. Se taie untul în bucăţele mici, se presară deasupra zahărul, zahărul vanilat, apoi se adaugă uleiul, apa fierbinte şi se amestecă totul până când devine spumă. ►Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi se încorporează cu atenţie […]

Foietaj-fantezie

1. Aluatul se decongelează, iar cuptorul se preîncălzeşte la 200°C. 2. Puddingul de vanilie se amestecă cu 2-3 linguri de lapte rece, iar restul de lapte se încălzeşte, cu zahărul. Se încorporează puddingul, se mai fierbe puţin, la foc mic. Se lasă cca 5 minute să se răcească, apoi se pune un gălbenuş, amestecând. 3. […]

Gãinuse din nucã de cocos

1. Se încălzeşte laptele de cocos, în care se toarnă zahărul vanilat. Se pune făina într-un castron şi se face o gaură în mijloc. Se pune drojdia, se amestecă cu zahăr şi 100 ml de apă călduţă şi se acoperă cu puţină făină. Se lasă timp de 15 minute, acoperit. Se topeşte untul. Se încorporează […]

Desert: Om de zãpadã delicios

1. Cuptorul se încălzeşte la 200°C şi se acoperă o tavă cu hârtie de copt. 2. Albuşurile, sarea şi 5 linguri de apă caldă se bat spumă cu telul. Gălbenuşurile se bat cu 200 g zahăr, 1 zahăr vanilat, apoi se încorporează făina şi praful de copt, se amestecă cu spuma de albuşuri şi se […]

Negresă cu ciocolată şi nuci

Desertul cu care bunica alegea mereu să ne îndulcească, negresa probabil aminteşte tuturor de gustul copilăriei. Moale şi crocantă în acelaşi timp, prăjitura este un deliciu rafinat şi uşor de făcut. Iată cum se pregăteşte: Pregăteşte două boluri, unul pentru crema de ciocolată şi altul pentru aluat. Mai întâi, topeşte ciocolata neagră împreună cu untul, […]

Biscotti cu cireşe şi migdale

Fie că îi vei savura la micul-dejun sau seara, la o cană de vin fiert sau un capuccino cald, aceşti biscuiţi delicioşi îţi vor merge la suflet. Unde ai pui că fursecurile minunate, realizate prima dată după gusturile italienilor, umplute fiind cu tot felul de condimente şi seminţe gustoase, se prepară şi foarte uşor. Află […]

Carnati Traditionali Bio

Se toaca carnea,se adauga usturoi,boia iute,se framanta bine iar apoi se fac carnatii! Trimisa de: Apostoiu Gurau Mihaela Florentina