Cristiano Ronaldo continuă să joace la cel mai înalt nivel și la 36 de ani, iar dieta pe care o are este unul dintre motive.

Jucătorul transferat recent de Manchester United spune că nu este suficient să te antrenezi la un nivel ridicat, deoarece e nevoie și de o dietă foarte bine aleasă.

“Am o dietă bogată în proteine, ce conține o mulțime de carbohidrați integrali, fructe și legume.  Evit alimentele zaharoase”, a afirmat Cristiano Ronaldo într-un interviu acordat în trecut.

Ronaldo mănâncă în mod special pește, iar preferatul său este bacalhau braz. Acest preparat are o rețetă simplă, fiind un amestec de cod, ceapă, ouă și cartofi tăiați subțiri.

Atunci când iese în oraș, portughezul comandă o friptură și o salată. De asemenea, starul lui Juventus are obiceiul să mănânce porții mici, de 6 ori pe zi.

“Uneori mănânc până  la șase mese mai mici în fiecare zi în așa fel încât să mă asigur că am suficientă energie pentru a efectua fiecare sesiune de antrenament la un nivel superior”, a explicat Ronaldo.

De asemenea, portughezul mai spune că și hidratarea este extrem de importantă. El preferă apa plată. Totodată, evită pe cât se poate alcoolul.

Cristiano Ronaldo, la cel mai înalt nivel și la 36 de ani

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai titrați fotbaliști din istorie, iar în acest sezon poate deveni golgheterul Premier League, conform cotelor disponibile la adresa https://sport.netbet.ro/. Ronaldo este al treilea favorit, cu cota 6.00. El este devansat doar de Romelu Lukaku (Chelsea, cota 4.00) și Mohamed Salah (Liverpool, cota 5.25). Cotele sunt preluate din oferta operatorului NetBet, care deține și cel mai mare cazinou online din România, la adresa casino.netbet.ro.

Portughezul este și unul dintre cei mai buni marcatori din istorie. Pentru cluburile pentru care a jucat, el a marcat 674 de goluri în 896 de partide. Cel mai bine s-a descurcat la Real Madrid, unde a punctat de 450 de ori în 438 de meciuri. Ronaldo nu s-a descurcat rău nici la Juventus, unde are 101 goluri în 133 de meciuri.

În această vară, el a devenit și cel mai bun marcator din istoria Campionatului European de Fotbal. Pentru naționala mare a Portugaliei, Ronaldo a marcat de 111 ori în 180 de partide.

Ca trofee, Ronaldo a devenit de trei ori campion în Anglia cu Manchester United, de două ori în Spania cu Real Madrid și de două ori în Italia cu Juventus Torino.

El mai are în palmares un trofeu Champions League câștigat cu Manchester United și alte patru cu Real Madrid. De asemenea, este campion continental cu naționala Portugaliei în 2016.

În plan individual, Cristiano a fost desemnat de cinci ori  Balonul de Aur, primind trofeul acordat celui mai bun jucător al anului. Ultima dată s-a întâmplat acest lucru în 2017.

Chiar dacă are 36 de ani, Cristiano rămâne unul dintre cei mai buni jucători din lume. Nu e întâmplător faptul că Real Madrid l-a dorit în această vară, iar presa din Spania a scris intens despre posibilitatea unei reveniri pe Santiago Bernabeu.
De asemenea, mulți fani ai fotbalului și-au imaginat cum ar fi fost ca Ronaldo să se transfere la PSG, unde să facă pereche în atac cu Lionel Messi, jucător adus în această vară după despărțirea de FC Barcelona. Totuși, portughezul a decis în cele din urmă să semneze cu Manchester United, deși a fost dorit și de rivalii de la City.