Sunt poate cele mai dulci, cele mai consumate fructe, iar de gasit se gasesc cel mai usor in zilele noastre. Fie iarna, fie vara, bananele sunt in toate magazinele si buticurile, motiv pentru care ar trebui sa-ti fie usor sa le consumi mai des, ca nu sunt sezoniere. Iata si de ce e bine sa o faci:

1. Contin nutrienti

De la sine inteles, ca majoritatea fructelor, bananele contin si ele fibre, putine proteine (1.3 g/118 g), dar mai ales contin minerale si vitamine atat de necesare corpului. Dintre ele distingem: potasiul, pentru care sunt si recunoscute bananele, magnesiu, dar si vitaminele B6 (chiar 33% din doza zilnica recomandata) si vitamina C. Deci, cu o singura banana iti asiguri un aport de vitamine si minerale, in schimbul a putine calorii (cca 100).

2. Te mentin tanar

Acest lucru e valabil pentru mai toate fructele si legumele, insa nu inseamna ca este de neglijat: bananele sunt bogate in antioxidanti, ce ajuta la mentinerea sanatatii inimii si previn imbatranirea la nivel celular. Totodata, antioxidantii diminueaza riscul de dezvoltare a celulelor canceroase.

3. Dau senzatie de satietate

Bananele sunt o alegere excelenta daca incerci sa reduci din numarul de calorii consumate zilnic, caci dau senzatie de satietate si reduc pofta de mancare.

4. Sunt tolerate de oricine

Exceptand situatiile in care ai probleme cu inima si consumul de potasiu iti este limitat, bananele sunt bine tolerate si de catre cei cu probleme digestive. Daca ai des arsuri la stomac, date de aciditate excesiva, sigur stii ca citricele si, in general, fructele si legumele acide mai rau pun paie pe foc. Bananele pot fi mancate fara grija chiar si dimineata, pe stomacul gol.

Citeste si:

10 trucuri pentru pastrarea alimentelor proaspete

Cat poti pastra alimentele congelate

Cum sa conservi lamaia