Temperatura din frigider nu este aceeasi peste tot, asa ca fiecare aliment pe care vrei sa-l pastrezi mai mult timp are locul lui in interiorul acestuia.

Afla si tu cum sa distribui produsele alimentare pe rafurile frigiderului tau.

Unde asezam alimentele: Pe rafturi, in sertare sau pe usa?

Stiai ca produsele alimentare trebuie sa stea la anumite temperaturi de pastrare, insa poate nu te-ai gandit pana acum cum sa le asezi corect in interiorul frigiderului. Iata cateva sfaturi de care sa tii cont!

Produsele lactate se asaza pe rafturile din mijloc, unde temperatura nu este nici foarte ridicata, nici prea scazuta. Laptele este tinut in mod gresit de multe persoane pe usa frigiderului, unde este destul de cald pentru ca acesta sa se pastreze in conditii optime.

Pe rafturile superioare si pe cele din usa trebuie sa se aseze alimentele care trebuie sa stea la o temperatura mai scazuta decat cea a incaperii. In aceasta categorie intra ouale, branza, mezelurile, untul, gemul, recipientele de conserve care au fost deschise, bauturile, mustarul etc.

Fructele si legumele se pastreaza in sertarele frigiderului acoperite deasupra cu acea placa de sticla, ce are rolul de a le proteja de umezeala.

Sursa foto: Shutterstock