Te-ai plictisit de vechile metode de vopsire a oualor de Paste, insa nici nu ai vrea sa folosesti o metoda complicata, care dureaza mult? Atunci neaparat trebuie sa incerci trucul asta. Vei obtine niste oua viu colorate, dar cu un aspect texturat si uniform in acelasi timp. Vopsirea oualor folosind orezul e o metoda usoara si distractiva, in care ii poti implica inclusiv pe cei mici.

Iata de ce ai nevoie pentru a vopsi ouale cu boabe de orez

1. Recipiente de plastic cu capac, cate unul pentru fiecare culoare pe care vrei sa o obtii (poti folosi vechi pahare de iaurt);
2. Vopsea de oua obisnuita (ideal cat mai pigmentata, pentru rezultate cat mai bune)
3. Orez – aproximativ 3-4 linguri de orez pentru fiecare culoare.

Degreseaza si fierbe ouale cu sare, asa cum ai face-o in mod obisnuit. Dupa fierbere, scoate ouale si lasa-le sa se raceasca pana cand le poti manevra fara sa te arzi. In fiecare recipient pune cele 3-4 linguri de orez, apoi adauga cateva picaturi de vopsea. Nu trebuie sa adaugi multa vopsea, ci doar cateva picaturi, incat orezul sa absoarba colorantul in intregime.

Pune oul in recipinet, pune capacul si agita usor paharul pana cand oul a fost intors pe toate partile si e colorat uniform. Scoate oul astfel vopsit, lasa-l sa se usuce si sa se raceasca complet si ocupa-te de celelalte culori intre timp. Daca preferi culori lucioase, unge ouale cu putin ulei sau grasime animala dupa ce s-au uscat complet.