Un singur aliment din bucatarie are capacitatea de a te face sa plangi minute in sir fara a fi trist, iar acela este ceapa. Cand ai de tocat una singura rezisti mai usor, insa provocarea vine de-abia cand trebuie sa toci ceapa pentru o tocanita, cand faci zarzavaturi pentru iarna sau, de ce nu, o salata orientala. Iata 3 trucuri ce iti vor fi de folos ori de cate ori trebuie sa toci ceapa, incat sa nu mai versi nici o lacrima.

Temperatura scazuta

Da ceapa la congelator pentru 10 minute inainte de a o toca. Astfel, eliberarea substantei iritante pentru ochi, sulfura de alil, este incetinita.

Foloseste hota

Spala bine ceapa in apa rece inainte de a o toca (si acest lucru ajuta), asaza tocatorul pe aragaz si porneste hota. Astfel, o parte din gazele ce ies din ceapa vor fi eliminate din incapere.

Mesteca o guma

In timp ce mesteci guma este mult mai probabil sa respiri pe gura, substanta iritanta nu iti va ajunge in nas, deci e mult mai probabil sa poti toca o ceapa fara sa plangi.

Citeste si:

Cum alegi si gatesti orezul

Cum gatesti la abur folosind hartie de copt

Diferenta dintre ouale albe si cele maronii