Să gătești în fiecare zi este o aspirație nobilă. Dar, pentru mulți dintre noi, care avem programul destul de încărcat, nu este fezabil. Atunci când te împarți între muncă, familie, prieteni și multe alte mici responsabilități care îți încarcă programul, este destul de greu să găsești timp pentru a găti, mai ales dacă vrei să te tratezi cu o masă delicioasă. Iar să comanzi mâncare nu este întotdeauna o opțiune. Din acest motiv, trebuie să apelezi la creativitate și să găsești cele mai bune opțiuni pentru a mânca sănătos și delicios la tine acasă. 

Caută opțiuni deja preparate

Nu este obligatoriu să pregătești ceva de mâncare de la zero în fiecare seară. Mâncarea deja pregătită pe care o găsești în magazine de cele mai multe ori te poate ajuta atunci când nu ai timp. Carrefour spre exemplu are o oferă diversă de mâncăruri preparate și înghețate. Trebuie doar să le bagi pentru câteva minute în cuptor sau în cuptorul cu microunde și vei avea un adevărat festin. Partea bună este că aici poți găsi și variante sănătoase de mâncare rapidă. Iar atunci când vrei să economisești bani, poți să cauți promoții culinare la Carrefour în ofertele online. Umple-ți congelatorul cu astfel de preparate și îți va fi mai ușor să gătești acasă, chiar și atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziție. 

Îngheață mâncarea

Pregătirea este crucială atunci când vrei să mănânci sănătos și delicios cu un buget restrâns. Iar atunci când treci prin perioade mai aglomerate este indicat să profiți de diferite artificii pentru a-ți îndeplini scopul. Iar unul dintre aceste artificii este să gătești mai mult și apoi să îngheți o parte din mâncare. Astfel, vei avea mereu la dispoziție preparate sănătoase pe care doar să le încălzești. Nu trebuie să îți fie frică că își va pierde din gust. Poți să împrospătezi mâncarea cu condimente și verdeață proaspătă. Spre exemplu, ciorba va părea proaspătă dacă adaugi puțin leuștean proaspăt. Friptura reîncălzită cu puțin sos, este fragedă și apetisantă. Iar sosurile por fi reîncălzire de recondimentate pentru mai multă savoare. 

Profită de funcțiile cuptorului

Nu toate mesele trebuie încălzite la cuptorul cu microunde. Cuptorul este mult mai versatil și poate încălzi mâncarea mult mai bine. Spre exemplu, carnea, cu puțin sos, este excelentă după ce o încălzești la cuptor. Pastele, chiar dacă optezi pentru o rețetă simplă poți să le pui la cuptor cu puțin cașcaval pe deasupra pentru mai multă savoare. Dar nu trebuie să îl folosești doar pentru a încălzi mâncare. Gătitul la cuptor este mult mai simplu și savuros decât cel la aragaz. În definitiv trebuie doar să pui ceva într-o tavă și să o scoți peste câteva minute. În acest timp, te poți relaxa, fără să fie nevoie să fii atent la mâncare. Prin urmare, dacă vrei să mănânci sănătos și gustos, ar trebui să te împrietenești cu al tău cuptor. 

Taie toate legumele odată

Trebuie să recunoști că atunci când gătești cea mai multă perioadă de timp o petreci tăind legumele. Ei bine, poți să economisești timp tăind totul odată și apoi congelându-le. Poți face asta în weekend, spre exemplu, după ce ai fost la cumpărături. Scoate procesatorul de mâncare sau tocătorul din debara și toacă tot ce ai cumpărat. Astfel, vei avea legume proaspete, gata tăiate, mereu la dispoziție pentru a găti cele mai delicioase preparate. 

Ține mereu la îndemână gustări sănătoase

Nu este bine să te duci la culcare cu burta goală, dar uneori gătitul se șterge de pe lista de priorități. Pentru serile în care ajungi prea obosit acasă ar trebui să ai mereu ceva pe care să pui mâna. Din acest motiv este indicat să ai mereu la îndemână gustări sănătoase. Ba chiar mai mult, poți să optezi pentru câteva alimente care te ajută să elimini stresul cotidian. Alunele, nucile, ovăzul și afinele sunt doar câteva produse care te o ajuta să elimini foamea și stresul fără să fie nevoie să le gătești.