Zilele de weekend sunt momentele perfecte pentru a petrece timp de calitate impreuna cu cei dragi. Fie ca iti doresti sa te bucuri de zile cat mai relaxate in linistea casei tale sau vrei sa organizezi o reuniune plina de activitati impreuna cu familia extinsa, noi ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta sa valorifici timpul in cel mai placut mod.

Savurati un pranz delicios impreuna

Conform unei zicale populare, cine mananca impreuna, ramane impreuna, iar duminica este momentul ideal pentru un pranz in familie. Totusi, pentru ca ziua sa fie cat mai speciala, opteaza pentru o mancare noua, pe care niciunul dintre voi n-a mai incercat-o.

Spre exemplu, puteti descoperi impreuna bucataria frantuzeasca, degustand o supa de ceapa cu branza gratinata, un ratatoiuille delicios sau un quiche Lorraine crocant. Pentru a ramane in acelasi registru, la desert alege niste eclerele cu livrare rapida sau programata de la Chocolat alaturi de un vin alb, precum Chardonnay. Copiilor le poti oferi o limonada sau un ceai usor indulcit.

Organizeaza o seara antrenanta cu jocuri in familie

Daca vrei sa scoti la iveala spiritul de competitie al celor dragi si sa-i inveti pe cei mici ce inseamna fairplay-ul, o seara de jocuri in familie este alegerea perfecta. Invita cativa membri din familia ta extinsa si incercati jocuri antrenante in grup sau pe echipe. 

Fie ca petreceti momente pline de suspans jucand Jenga, va amuzati la “telefonul fara fir” sau incercati sa puneti stapanire pe toate proprietatile competitorilor vostri la Monopoly, distractia este garantata atunci cand ii ai pe cei dragi alaturi.

Vizionati ultimul blockbuster impreuna

O alta modalitate relaxanta de a petrece timp cu familia este sa vedeti impreuna un film care v-a captat atentia. Trebuie doar sa te asiguri ca alegerea este potrivita pentru toti membri familiei care participa, in special pentru copii, si sa pregatesti gustarile. Pe langa clasicele floricele, poti opta si pentru cateva fursecuri sau biscuiti cu nuci sau fructe uscate, iar experienta va fi cu siguranta una pe care veti dori s-o repetati.

In plus, pentru ca seara de film sa fie si mai captivanta, poti organiza un mic concurs la sfarsitul peliculei. Pregateste cateva biletele cu intrebari din film si pune la bataie cateva premii dulci pentru a le starni interesul celor dragi.

Distrati-va la o petrecere in pijamale

Daca este weekend, un mod relaxant de a va distra care va permite sa incepeti o noua saptamana odihniti este o petrecere in pijamale. Poti da startul petrecerii ceva mai devreme, cu o competitie de dans sau o sesiune de karaoke. Pentru ca atmosfera sa fie una de petrecere, tine la indemana cateva optiuni de sucuri si prajituri. Niste macarons asortati sau cateva fursecuri pe care cei mici le pot savura cu lapte sunt alegeri inspirate pentru o astfel de petrecere.

Spre sfarsitul serii puteti lua parta la cateva activitati relaxante, precum aplicarea unor masti pentru ten sau o sesiune de masaj care va ajuta sa intrati in starea potrivita pentru somn.

Tine cont de sfaturile noastre si te vei putea bucura de atmosfera perfecta alaturi de cei dragi. Indiferent pentru ce idee optati, cel mai important este faptul ca veti petrece timp impreuna intr-un mod placut si relaxant.