Ritmul de viaţă ameţitor, stresul şi, nu în ultimul rând, lipsa banilor sunt scuzele noastre pentru faptul că mâncăm în marea majoritate a timpului mai degrabă nesănătos. O masă sănătoasă se prepară însă mai uşor şi mai ieftin decât am crede…
S-au dus vremurile cand credeam ca o mancare bine fiarta pe aragaz, cu multa sare si condimente, si, eventual, mustind in ulei – reprezinta o masa sanatoasa.  Peste, carne, legume – le putem pregati pe toate mult mai rapid, si, mai important, in final vom savura o masa mai bogata in nutrienti si gustoasa.

Cu totii ne dorim sa mancam mai sanatos, atat noi, cat si copiii nostri. Gatitul la aburi este cel mai recomandat atunci cand vrem sa pregatim mancare fara grasime. Aceasta metoda de a pregati alimentele pastreaza culoarea, aromele si, mai ales, substantele nutrivite continute de ingrediente. Legumele (mai putin radaci-noasele, care se prepara mai greu la aburi) sunt „vedete“ intr-un meniu sanatos, pregatit la aburi. Sunt gata cat ai zice… „leguma“, fara a deveni apoase, si nu mai ai nevoie sa adaugi sare, caci raman bogate in minerale.