Nevoia locativă este din ce în ce mai mare, în special în orașe. Pentru asta, antreprenorii construiesc numeroase clădiri de locuințe pentru a satisface cererea în creștere. Pe piață sunt disponibile apartamente de toate dimensiunile, începând de la garsoniere până la penthouse-uri. Totuși, o mare parte a populației își permite apartamente modeste, care nu dispun de spații largi. Cel mai des oamenii aleg apartamente cu două camere, o baie și o bucătărie, cu dimensiuni reduse. De aceea, amenajarea acestor încăperi devine o provocare pentru că, pe lângă estetic, avem nevoie și de funcționalitate în spațiul de locuit. Baia este una din marile provocări când vine vorba de amenajări și decor. Vrem o baie frumoasă, practică, dar care să ne ofere tot ceea ce dorim al îndemână. Până la urmă, această încăpere este un spațiu extrem de important pentru bunăstarea noastră zilnică. Din păcate, locuințele noi, dar și cele vechi, au câte o baie destul de mică. Deci, cum o amenajezi?

Nu trebuie să îți faci griji pentru că există nenumărate idei de design pentru a rezolva cu succes problema unei băi mici. Scopul este unul singur – să obții maximul din minim. De aceea am ales câteva sfaturi și trucuri care funcționează cu adevărat.

Cum să amenajezi o baie mică?

Chiar și o baie mică poate fi transformată într-o oază de relaxare, iar următoarele trucuri te vor asigura că nu te lovești de ceva de fiecare dată când te întorci, că nu va trebui să muți jumătate din baie pentru a ajunge la chiuvetă sau dus, că te vei bucura de confortul unei igiene perfecte chiar dacă baia ta este aproape microscopică.

Cum să profiți la maximum de minim?

Fiecare zi începe și se termină în baie. Prin urmare, este important ca aceasta să fie în principal funcțională și confortabilă. În multe blocuri, băile au doar 3 până la 4 metri pătrați și va fi nevoie să amplasezi în ele mobilier, obiecte sanitare, eventual o mașină de spălat, dar și accesorii baie, pe care le poți găsi la Viyogo.ro și care au menirea de a-ți face viața mai ușoară. Anii de experiență dovedesc că această sarcină este fezabilă. Iată, așadar, la ce trebuie să fii atent:

– Forma camerei;

– Țevi și opțiuni pentru schimbarea acestora;

– Locația ușii, prezența unei ferestre.

Înainte de a începe să te gândești la designul băii, decide care sunt lucrările de instalații sanitare. Stilul de design și disponibilitatea spațiului liber depind de aspectul și dimensiunile acestuia. Astăzi, există o selecție largă de modele de articole sanitare și alte echipamente pentru băi mari și mici, astfel încât nu vor fi probleme cu achiziția.


Cadă sau duș?

O baie mică nu înseamnă automat renunțarea la cadă. Depinde de dimensiunile specifice și planul de etaj al băii. În plus, obiceiurile și preferințele utilizatorilor joacă, de asemenea, un rol în luarea deciziilor. Cada ocupă de obicei cel mai mare spațiu din cameră. Fie că alegem una clasică, cu picioare, de colț sau asimetrică, trebuie întotdeauna să contăm pe un aspect confortabil. Nu este necesar să ai o cadă complet accesibilă pe toată lungimea ei. Familiile cu copii vor aprecia în special cada. Cu toate acestea, să știi că varianta de colț, cândva atât de la modă, nu va economisi spațiu într-o baie mică. Căzile asimetrice tind să fie o alegere mai bună.

Dacă decizi să renunți la cadă, este suficient să creezi un duș doar cu gresie chituită și un canal de drenaj, închis de o ușă largă. Totuși, nu vom uită să adaptăm latura și deschiderea colțului de duș, sau spațiul pentru ieșire, la amenajarea băii mici.

Unde punem chiuvetă și mașina de spălat?

Ar trebui să fie situat lângă intrarea în baie. Și aceasta are nevoie de suficient spațiu pentru spălarea convenabilă a mâinilor sau spălatul dinților, precum și manipularea dulapului situat sub chiuvetă. În spații mai înguste, chiuveta poate fi amplasată imediat lângă cadă.

Spațiul minim suficient pentru aparat este de 0,6 x 0,6 metri. În sine, însă, ocupă mult spațiu în baie, așa că merită să ne gândim dacă mașina de spălat trebuie instalată în cameră. Dacă nu există altă opțiune, există un sistem în care mașina de spălat este așezată sub chiuvetă în același mod în care sunt dulapurile de baie sub ea. Sifonul chiuvetei este combinat inteligent cu scurgerea mașinii de spălat.

Mobilier și accesorii de baie amplasate inteligent

Nu depozita mobilierul de baie pe podea, ci agăță-l de perete. Acest lucru va lumina spațiul și va face baia să pară mai aerisită. Dacă deschiderea ușii superioare ocupă spațiu, alege o deschidere glisantă. Este ideală și pentru o cabină de dus, dar și ca ușă de baie. În baie vei avea nevoie de foarte multe accesorii pentru căni, periuțe de dinți, prosoape, săpun, șampoane și geluri de duș și așa mai departe. La Viyogo.ro vei găsi o mulțime de astfel de accesorii ce te vor ajuta să-ți amenajezi inteligent chiar și un spațiu mic. De exemplu, pot fi extrem de utile suporturile cu adeziv. Acestea pot fi folosite pentru o multitudine de lucruri, de la agățarea prosoapelor până la agățarea uscatoarelor de păr. Un suport cu adeziv nu ocupă spațiu, se aplică ușor și se poate îndepărta la fel de ușor. Acestea sunt disponibile în modele diverse, astfel încât să nu strice aspectul băii. Tot la Viyogo.ro vei găsi și suporturi pentru produsele de make-up, astfel încât să le ții organizate și la îndemână. Super practic este organizatorul rotativ la 360 de grade. Acesta te va ajuta să găsești imediat ceea ce îți trebuie și să ai toate produsele de make-up sau alte articole utile în baie la îndemână. Desigur, acestea sunt doar câteva exemple de accesorii pe care le poți găsi la Viyogo.ro. Pe site vei descoperi o mulțime de alte produse pentru baie, dar și pentru bucătărie și casă în general.

Așa că, baia mică nu mai este un inconvenient. Amenajeaz-o inteligent alegând cele mai bune soluții pentru obiecte sanitare, mobilier și accesorii pe care le găsești la Viyogo.ro și te vei bucură de confort și relaxare în puțini metri pătrați.