Probabil ai incercat sa cureti o rodie, macar o data in viata, si ai constatat ca e o adevarata bataie de cap. Exista un truc cu care, nu doar ca obtii semintele acrisoare in 2 minute, dar nici nu faci prea mult deranj in bucatarie.

Cum trebuie sa procedezi

Taie rodia in 2 jumatati, umple un castron cu apa si baga ambele parti ale fructului sub apa. Cu fermitate, dar si cu blandete, caci semintele se pot rupe, trage bucati din fiecare jumatate a fructului, curatand partea alba pe masura ce desfaci semintele.
In final, vei vedea ca semintele se scufunda, iar membrana alba a fructului pluteste la suprafata apei, deci este foarte usor de strecurat.

Bun de stiut!

Rodia este un fruct bogat in antioxidanti, cu continut ridicat de vitamine C, K si de acid folic. In plus, rodia joaca un rol important in reducerea proceselor inflamatorii, iar consumul poate preveni aparitia bolilor cardiace, diabetului de tip II si obezitatii.
Acelasi fruct e un aliat de nadejde al celor ce sufera de hipertensiune, iar efectul de reducere a tensiunii este vizibil chiar la scurt timp dupa consum.

Citeste si:

Cum sa cureti ananasul in 3 pasi

Ceapa, savoare in bucate

Cum faci lapte de migdale acasa