Există nenumărate cărți de bucate în toată lumea. Ai și tu mai multe dintre acestea în casă, dar unele nu au fost încă folosite cu adevărat din diverse motive. Cu siguranță, aceste cărți le-ai văzut în casă la mama sau bunica. Oricine își amintește celebra Sanda Marin, cu cele mai bune rețete, pe care dragele noastre mame sau bunici o foloseau ca pe o carte sfântă. Între paginile cărții de bucate se zăreau adesea strecurate foi, de toate felurile și dimensiunile cu alte și alte rețete adăugate, învățate de la vecine, rude și așa mai departe.

Cartea de bucate sau gastronomie așa cum mai este numită, este utilă tuturor persoanelor care doresc să gătească acasă. Gătitul acasă aduce multe satisfacții. În primul rând, financiar vorbind, vom face economii uriașe pentru că știm cu toții cat de mult costă o masă în oraș sau chiar mâncarea semipreparata sau de tip fast food. În al doilea rând vei mânca mult mai sănătos.

Nu putem compara vreodată mâncarea de cartofi la cuptor cu cartofii prăjiți în ulei refolosit de cine știe de câte ori. În al treilea rând, ai posibilitatea de a experimenta rețete inedite, atât din bucătăria tradițională, cât și din cea internațională. Să nu mai vorbim că poți încerca inclusiv rețetele create de chefii tăi preferați, precum Jamie Oliver. Mai mult, să nu uităm că, dacă ai copii, există foarte multe cărți de bucate cu rețete pentru micuții mofturoși. Așadar, iată câteva sfaturi care te vor ajută să alegi cărțile care îți vor fi cu adevărat utile în bucătărie.

Optează pentru cărți cu o formă și un conținut susceptibil să te intereseze

Cert este că înainte de a obține o carte, este esențial să știi ce este înăuntru, măcar în mare parte. Într-adevăr, pentru a putea face alegerea corectă a unei carti de gastronomie de cumpărat, va trebui să faci un bilanț al graficelor și imaginilor. Te atrage acea carte în mod deosebit? Te inspiră să deschizi cartea din când în când? De asemenea, nu uita să verifici și autorul cărții, pentru că de exemplu, pot exista cazuri în care acesta din urmă nu este cu adevărat un expert în subiect și rețetele pot duce la un adevărat eșec.

În ceea ce privește conținutul, trebuie să te asigurai că vei putea avea acces la toate ingredientele pentru toate rețetele. De exemplu, dacă alegem cărți despre mâncarea indiană, trebuie să ne asigurăm că avem de unde să procuram ingrediente specifice precum Garam Masala sau Paneer. Cu atât mai mult, asigură-te că rețetele oferite corespund cu adevărat gusturilor tale, dar și ale familiei tale. Nu are rost să achiziționezi o carte despre mâncarea franțuzească, dacă nimeni nu mănâncă Foie Gras sau Quiche.

Ce să nu faci când alegi o carte de bucate? 

În primul rând, ar trebuie să eviți să rămâi concentrat pe aceeași carte. Într-adevăr, dacă rămâi fixat pe o singură alegere, s-ar putea să ratezi alte cărți care ți se vor potrivi perfect. Așadar, înainte de a alege o carte de bucate dintr-o librărie de facto sau online, fă-ți timp să vezi mai multe cărți în același timp. De asemenea, nu este recomandabil să optezi întotdeauna pentru cărți noi. Uneori, acestea pot fi frumoase ca și aspect, prin fotografi glossy și așa mai departe, dar în cele din urmă, rețetele s-ar putea să nu se potrivească cu interesele tale. De asemenea, evită să eziți în fața cărților cu sute de pagini, pentru că acolo îți poți găsi fericirea, deoarece acestea conțin foarte multe rețete.

Deci, tot ce trebuie să faci este să alegi una sau mai multe cărți de bucate și să începi să te pregătești!

Ce faci dacă ești începător sau pur și simplu vrei să-ți îmbunătățești abilitățile de gătit? A învăța să prepari mâncăruri delicioase dintr-o carte este o modalitate bună de a obține cunoștințe despre gătit și copt.

O carte de bucate, așa cum spuneam mai sus, îți oferă mai multe avantaje pentru a te iniția în domeniul rețetelor culinare. O carte este un bun însoțitor și cel mai bun asistent atunci când vrei să gătești o masă bună cu familia sau pentru prietenii dragi. Poți vedea diferite propuneri răsfoind paginile sale pentru un fel de mâncare oe care ai dori să începi să îl pregătești sau să îl servești familiei tale. Ești începător sau ai vrea să-ți faci singur mesele acasă? Nici o problema. Găsește-ți cartea care te va ghida pas cu pas asupra materialelor necesare, ingredientelor și cantităților dorite, timpul de gătire și mai ales estetică, care este foarte esențială, nu numai dacă ai invitați la masă, ci și când mănânci de unul singur.

Beneficiile cărții de bucate

Cu prezența unei cărți în mână, va fi mai ușor să urmezi sfaturi și să revizuiești cu ușurință o rețetă care îți este aproape de suflet pentru a face un preparat delicios dacă este necesar. Nu va trebui să faci nicio cercetare pentru a-ți alege rețeta. În cărți vor fi diferite propuneri de meniuri accesibile.

Tot ce trebuie să faci este să alegi preparatul ideal pentru a te distra cu aperitivul, felul principal și desertul. Nu ezită să schimbi rețetele când ai ocazia. Apelează la diferite feluri de mâncare mai de. Asta te va ajută să îți îmbunătățești abilitățile pentru a fi demn de numele de „bucătar”. Te poți inspiră dintr-o carte de bucate și poți adăuga o notă personală pentru a-ți scoate în evidență stilul particular.

Pentru a putea dobândi abilități de gătit, cel mai bun aliat al tău este cartea de gastronomie. Sunt mai multe, care corespund fiecărui nivel în care te afli, indiferent dacă ești începător sau dacă ai deja o mulțime de noțiuni.