Sursa foto: Shutterstock

Vrei să te perfecționezi în arta mixologiei și să le oferi celor dragi cocktailuri savuroase? Îți prezentăm în continuare cele mai bune rețete de cocktailuri clasice cu brandy. Află cum să realizezi combinații aromate și aspectuoase, cu ajutorul unui brandy, băutura obținută prin distilarea diferitelor fructe:  struguri, de cireșe, de pere, de mere, de caise, de piersici sau un amestec de mai multe fructe. 

Cum să pregătești un Brandy Alexander de succes

Alege un brandy de calitate, preferabil un cognac sau un armagnac. Utilizează un shaker pentru a amesteca ingredientele cocktailului. Umple shakerul cu gheață, apoi adaugă 50 ml brandy, 30 ml cremă de cacao și 30 ml smântână pentru frișcă. Agită bine shakerul timp de 15-20 de secunde, pentru a asigura o amestecare eficientă și răcirea adecvată a băuturii. Ornează cu zahăr pudră pe marginea umezită a paharului și adaugă nucșoară rasă sau cu ciocolată rasă, pentru o prezentare elegantă și un plus de aromă. 

Rețeta de Sidecar: un cocktail cu brandy și lămâie

Sidecar este un cocktail clasic cu brandy, ce a fost creat în anii plini de distracție de la începutul secolului XX.  Conține 60 ml brandy, 30 ml Cointreau și 10 ml suc proaspăt de lămâie. Ingredientele se amestecă în shaker, cu gheață pisată fin. Mixul de arome va umple cupa de cocktail, iar oaspeții tăi vor savura un drink iconic, adevărată vedetă a saloanelor pariziene din anii ’20 sau a barurilor din Manhattan, unde petrecerile țin până-n zori.

Cocktail Stinger, un amestec rafinat de brandy și mentă

Pentru a obține un Stinger autentic și rafinat, alegerea ingredientelor este crucială. Un brandy de calitate, cu un gust bogat și profund, este esențial pentru a oferi cocktailului o bază solidă. De asemenea, lichiorul de mentă trebuie ales cu grijă, astfel încât să nu domine gustul întregului amestec. Folosește două părți de brandy Vecchia Romagna Etichetta Nera 07L la o parte de lichior de mentă. Aceste proporții pot fi ajustate în funcție de preferințele personale și de intensitatea lichiorului de mentă utilizat. Începe prin adăugarea brandy-ului și lichiorului de mentă într-un shaker cu gheață și agită bine timp de aproximativ 20-30 de secunde. După ce amestecul s-a răcit suficient, strecoară-l într-un pahar de cocktail răcit și servește cu o frunză de mentă proaspătă ca ornament.

Savurează B&B, un cocktail simplu și elegant cu brandy și Benedictine

B&B este un cocktail clasic cu brandy și Benedictine, care a fost creat pentru prima dată în anii 1930. Numele său se referă la inițialele băuturilor utilizate în prepararea sa. Benedictine este un lichior cu plante, cu o istorie îndelungată, care datează din secolul al XVI-lea. Brandul de brandy folosit poate fi ales în funcție de preferințele personale, dar cel mai des se utilizează un brandy VSOP. Pentru a pregăti un B&B perfect, ai nevoie de următoarele ingrediente: 1 parte brandy și 1 parte Benedictine. Pune cele două ingrediente într-un shaker cu gheață și agită timp de aproximativ 10 secunde. Strecoară amestecul într-un pahar de cocktail răcit și decorează cu o felie subțire de lămâie sau o cireașă în sirop.

Brandy Crusta, un cocktail istoric cu un gust unic

Delectează-te cu unul dintre cele mai savuroase cocktailuri clasice cu brandy. Este vorba despre Brandy Crusta, băutura favorită a artiștilor de blues și jazz din New Orleans. Amestecă în shaker 50 ml brandy, 10 ml suc de lămâie, 1 linguriță de sirop de zahăr, 30 ml Angostura, 1 lingură de Maraschino, gheață pisată.  Folosește un brandy cu note fructate și accente dulci, de exemplu brandy Alexandrion 05L. Toarnă mixul într-un pahar HighBall și ornează cu spirale din coajă de portocală, ca să te bucuri de o simfonie de arome.

Inspiră-te din rețetele prezentate și realizează cocktailuri clasice cu brandy, ca să te simți ca-n club într-un club exclusivist, chiar la tine acasă!