Cu siguranță cu toții am avut ocazia de a compara fructele și legumele din comerț, cu cele crescute natural, acasă sau la țară, și cu siguranță mulți dintre voi v-ați gândit să vă amenajați propria gradină. 

O gradină îngrijită nu doar că va arata foarte bine din punct de vedere vizual, dar va crește și plante sănătoase și longevive, ceea ce înseamnă că veți crea un decor perfect pe termen lung. Este necesară lumina soarelui pentru majoritatea plantelor, dar timpul de expunere este diferit de la o specie la alta. Trebuie să vă documentați și să știți cu exactitate care sunt nevoile plantelor astfel încât să vă bucurați de o gradină reușită.

Cum să aveți grijă de grădina dumneavoastră? Iată câteva sfaturi importante de care să țineți cont.

Verificați starea de sănătate a plantelor 

Indiferent dacă aduceți plante dintr-un alt loc sau le cultivați pe baza semințelor cumpărate de la magazin și puse în sol de dumneavoastră, este necesar să ascultați indicațiile date de grădinari profesioniști, să le plantați că la carte și ulterior să le verficati periodic pentru a vă asigura că au parte de o creștere sănătoasă.

Folosiți cantitatea corectă de apă

Orice grădinar vă spune că udatul plantelor într-un mod corect este o adevărată artă. Există plante care suportă apă din abundență și chiar au nevoie de foarte multă apă, pe când altele supraviețuiesc fără probleme cu o cantitate mică. În general, pe timp de vară, nu este recomandat să udați gradina atunci când soarele arde foarte tare. De regulă, se udă dimineața și seara, și de preferat la baza solului.

 Tratați solul corespunzător

Există soluri de mai multe tipuri. Un sol nisipos sau un sol argilos, nu vă va lăsa niciodată să plantați cum vă veți dori o gradină ca la carte. Astfel de soluri nu permit prinderea radacilinilor, iar într-un timp scurt, plantele vor muri. În cazul în care aveți un astfel de sol, este nevoie să cumpărați pământ special și să aruncați un strat consistent, chiar să elimintati o portinune de la suprafață din solul vechi. În plus, nu uitați că puteți utiliza și îngrășământ, de preferat natural, pentru a da un plus de putere de creștere plantelor din gradina dumneavoastră. 

Utilizați uneltele de grădinărit potrivite

Fie că aveți nevoie să curățați solul de buruieni, să permiteți apei să pătrundă mai bine în sol, să plantați noi culturi, să udați culturile actuale și așa mai departe, dacă doriți să faceți o treabă bună, atunci veți avea nevoie de tot felul de unelte dedicate pentru fiecare tip de activitate în parte. 

Distrugeți buruienile

Buruienile sunt pur și simplu ucigașe pentru  grădina dumneavoastră. Ele pur și simplu sufocă rădăcinile plantelor dumneavoastră și consumă resurse destinate acestora. Tocmai din acest motiv este necesar să acționați periodic și să curățați solul cu unelte speciale, astfel încât să vă faceți munca mai ușoară și să lăsați plantele să respire și să-și tragă din solt toți nutrienții de care au nevoie pentru o bună creștere.

Protejați împotriva dăunătorilor

Există tot felul de dăunători în sol, insecte care pot mânca atât la suprafață cât și în sol, plantele dumneavoastră. Simpla verificare periodica și atenta a grădinii, vă poate scăpa de această grija, oferindu-vă posibilitatea de a acționa din timp. 

În cazul în care veți ține cont de aceste câteva aspecte cu privire la ingijirea unei grădini, cu siguranță vă veți putea bucura de culturi bogate și sănătoase. 

Nimic nu are un gust la fel de bun că fructele și legumele de casă, proaspăt culese din gradina din spate. Nu este nevoie de multă îndemânare sau spațiu uriaș pentru a crește ceva delicios în curtea dumneavoastră. Puteți avea o parcelă mare sau puteți alege să plantați o selecție mică în containere pe terasă. 

Fie că sunteți la început de drum și vă doriți să punei pe picioare prima grădină sau cautați sfaturi pentru a face ceea ce ai doar puțîn mai bine, veți avea nevoie de ajutorul unor profesioniști în domeniu, profesioniști care să vă ajute în a procura toate cele necesare.

Magazinul online Regalfermierul.ro este magazinul ideal unde puteți găși la doar un simplu click depărtare, toate cele necesare – de la diverse unelte și accesorii și până la semințe, aici aveți șansă de a găși rapid și exact produsele dorite și adaugă în coșul de cumpărături tot ceea ce aveți nevoie. 

Dacă veți alege să plantați propriile fructe și legume în curtea din spate, atunci vă veți putea bucura de alimente proaspete și sănătoase. În plus, veți putea economisi și sume de bani deoarece nu vă trebuie să mai mergeți săptămână de săptămână la piață.

Ați luat vreodată o mușcătură dintr-o roșie de casă și ați observat că este mult mai gustoasă decât cele pe care le cumpărați de obicei de la magazin? Mulți oameni își dau seama, dar doar câțiva dintre ei au curajul și dorința de a începe să-și cultive propriile legume sau fructe.  Grădinăritul nu este doar o activitate fizică bună în aer liber prin care puteți beneficia de alimente proaspete și sănătoase, ci vă avea și un impact pozitiv asupra mediului, deoarece nu se utilizează combustibil pentru transportul mărfurilor de la producător la consumator și nu va mai exista poluare provocată de diverse alte proceduri agricole.