Plimbare prin Palermo Orasul Palermo (infratit cu a noastra Timisoara) este sub ocrotirea Sfintei Rosalia a carei sarbatoare este stabilita intre 11-15 iulie si nu trebuie sa uiti vizitand orasul capitala ca te afli intr-un loc in care credinta este importanta.

Orasul, infiintat in secolul VIII-lea de catre fenicieni, are o istorie fabuloasa in care apare si numele Mafiei. Pe langa muzee, biserici, nu uita sa vizitezi la Palermo si pietele, un spectacol in sine pentru palermitani si turisti.

Etna, Stromboli si Vulcano

Gazda a trei vulcani spectaculosi si nu mai putin celebri, Sicilia a stiut sa faca din aceste puncte, atractii turistice de pe urma carora vei ramane cu niste imagini fabuloase catre Mediterana.

Sicilia in bucatarie

Aproape ca nu vei sti ce sa alegi sa mananci mai intai: ton, legume, citrice de tot felul, orez si, bineinteles, paste dintre care cele cu ansoa trebuie neaparat incercate. Se consuma carne de vitel, iepure si miel, branzeturi si multe dulciuri. Pentru a te familiariza, publicam in pagina alaturata cateva retete si tot ceea ce-ti putem ura este: vacanta fabuloasa in Sicilia!

Stiati ca…

… pizzolo este o varietate de pizza, specifica bucatariei siciliene, ce isi are originile in provincia Siracusa? Consta intr-o pizza rotunda, cu doua blaturi subtiri, formand un fel de sandvis, umplut cu ingrediente sarate sau dulci.

… in Sicilia exista peste 35 de retete diferite de caponata (un fel de tocanita de legume prajite), cu ingrediente care variaza in functie de regiune?

… unul dintre cele mai renumite deserturi siciliene este cannolo, fiind recunoscut in mod oficial ca produs alimentar traditional Italian? Acesta consta intr-un tub de vafa (scorza) umplut cu crema de ricotta.

… prajitura traditionala a insulei este cassata siciliana? Aceasta are ca baza ricotta indulcita, pandispan, martipan si fructe confiate.