Penne cu sos de ciuperci

1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare până se înmoaie, apoi se trec prin câteva jeturi de apă ca să nu se lipească între ele. 2. Separat, se curăţă ciupercile, se spală în câteva ape şi se taie felii foarte subţiri. Ciupercile tăiate se pun să se călească timp de 5-10 minute […]

Salată italienească

1. Pastele se pun să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei, aproximativ 20 de minute. După ce au fiert, se scot din apă şi se trec în câteva jeturi de apă rece apoi se lasă la scurs, într-o sită. 2. Separat, se scot bucăţile de anşoa din borcan şi se scurg pe un […]

Risotto cu legume şi carne

1. Mazărea se trece prin câteva jeturi de apă călduţă. Se curăţă ceapa şi se căleşte în unt împreună cu ciupercile mărunţite şi cu muşchiul de vită tăiat cubuleţe. 2. Se adaugă orezul, mazărea, porumbul, morcovii şi dovlecelul tăiat cubuleţe şi se călesc la foc mic. După câteva minute se adaugă un pahar cu apă […]

Supă italienească

1. Fasolea se pune la înmuiat de seara. Se schimbă apa şi se pune la fiert. După ce a dat câteva clocote, se schimbă apa din nou cu apă curată, fierbinte. 2. Se adaugă morcovul, rădăcina de pătrunjel şi ceapa, curăţate şi tăiate mărunt. După 15 minute se adaugă varza tocată mărunt, fasolea verde şi […]

Pizza Calzone pas cu pas

1. Drojdia de bere se dizolvă în 2 linguri de apă călduţă. Se adaugă 1-2 linguri de făină şi se amestecă bine, până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se acoperă şi se lasă, la temperatura camerei, jumătate de oră. Se pune apoi într-o adâncitură făcută în făina cernută şi se amestecă uşor cu […]

Pizza vegetariană dublă

1. Se cerne făina. Drojdia se amestecă cu zahărul în 100 ml de apă călduţă şi se adaugă peste făină. Se frământă cu uleiul şi se lasă să crească. 2. Aluatul se taie în două şi se întinde câte o foaie. Pentru prima pizza, spanacul se amestecă cu crutoanele, sare, piper şi un căţel de […]

Pizza Capriciosa

1. Făina se cerne şi se face o adâncitură în mijloc, unde se toarnă maiaua făcută din drojdie, 100 ml de apă călduţă şi un praf de zahăr. Se lasă 5 minute, apoi se frământă bine. Se lasă jumătate de oră la crescut. Aluatul se întinde într-o foaie subţire şi se aşază în tava unsă […]

Spaghete Carbonara

1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. 2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai […]

Lasagna cu legume

1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe. 2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovle­ceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu […]

Linguini cu sos pesto

1. Se spală şi se curăţă busuiocul. Usturoiul se curăţă şi se taie bucăţi. O parte din frunzele de busuioc împreună cu usturoiul se pun într-un mojar şi se amestecă, timp în care se adaugă treptat uleiul de măsline. La final, se pune un praf de piper. 2. Separat, se fierb pastele în apă cu […]