Spaghete Carbonara

1. Se pun la fiert spaghetele în apă cu un praf de sare. Între timp, ceapa şi baconul se taie în cubuleţe fine, iar cimbrul se spală şi se curăţă. 2. Într-o tigaie încinsă, se rumeneşte uşor baconul în puţin ulei, apoi se adaugă ceapa tocată mărunt şi se lasă puţin la prăjit. Se mai […]

Lasagna cu legume

1. Se spală legumele. Vinetele şi dovleceii se taie felii subţiri, iar ardeiul în bucăţi mici. Busuiocul se spală şi se curăţă de pe crenguţe. 2. Într-o tigaie, se rumenesc timp de 3 minute, în puţin ulei, ardeiul şi vinetele. Se adaugă dovle­ceii, sucul de roşii, roşiile tăiate felii şi busuiocul. Amestecul se condimentează cu […]

Linguini cu sos pesto

1. Se spală şi se curăţă busuiocul. Usturoiul se curăţă şi se taie bucăţi. O parte din frunzele de busuioc împreună cu usturoiul se pun într-un mojar şi se amestecă, timp în care se adaugă treptat uleiul de măsline. La final, se pune un praf de piper. 2. Separat, se fierb pastele în apă cu […]

Panna Cotta cu dulceaţă de vişine

1. Foile de gelatină se pun la înmu­iat în apă rece. Separat, se ames­tecă pe foc laptele cu zahărul şi cu smântâna. Când compoziţia a fiert, se ia de pe foc şi, după ce se răceşte puţin, se adaugă gelatina topită şi fructe din dulceaţă. Se pune apoi într-o formă de budincă şi se lasă […]

Tiramisu pas cu pas

1. Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. 2. Se separă gălbenuşurile de albuşuri în două vase. Se pune zahărul peste gălbenuşuri. 3. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul. 4. Se mixează gălbenuşurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul […]

Sos napoletan

1. Roşiile se spală şi se toacă la maşină prin dispozitivul care separă seminţele şi pieliţele. Gogoşarii se curăţă de codiţe şi se toacă la maşină. Ardeii se coc pe tablă, se curăţă şi se sărează. Ceapa se rumeneşte în ulei încins şi se adaugă gogoşarii şi ardeii copţi. 2. După ce s-au fiert bine, […]

Salată cu paste

1. Se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, la foc potrivit. Se amestecădin când în când cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească. După ce s-au fiert conform instrucţiunilor de pe pachet, se scot din apă, se pun în sită şi se lasă câteva minute în apă rece. 2. Se […]

Crostini cu spanac şi iaurt

Partea albă a cepelor proaspete se toacă mărunt (partea de până la frunze) și se prăjesc în ulei de măsline extravirgin, într-o tigaie, până se înmoaie un pic. Se stinge cu lapte dulce. Codițele de la ceapă tocate și frunzele de spanac, spălate una câte una, se aruncă așa cum sunt în tigaie. Se pune […]

Lasagna

Lasagna cu carne tocată foarte bune și ușor de făcut, după o rețetă simplă. Se pun la fiert 2 l de apă cu puţină sare şi 2-3 linguriţe de ulei. Când începe să clocotească, se pun foile de lasagna şi se lasă să se înmoaie. Separat, într-o tigaie mai mare, se căleşte carnea în ulei […]

Piept de pui cu parmezan şi paste

Se taie pieptul de pui pe jumătate, bucăţile se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt pe toată suprafaţa şi se presară cimbru proaspăt. Se aranjeză în tava de jena, se stropesc cu puţină apă şi […]

18 din 20«...10...171819...»