Strânge-ți familia sau prietenii dragi și răsfață-i cu un adevărat festin al preparatelor delicioase, gătite perfect în grădina sau pe terasa de acasă! Indiferent că este vorba despre gătitul cărnii pe grill, a peștelui fraged sau a legumelor sănătoase, cei care vor să treacă la următorul nivel de gătit în aer liber, au acum la dispoziție posibilitatea unică în România, de a comanda un grătar cu totul și cu totul special. Acest model este disponibil în oferta sibienilor care au lansat pe piață renumitul șemineu pe lemne PEFOC sau accesibilul semineu electric 3D LED! 

Compania 100% românească, cu peste 20 de ani de activitate în comercializarea și montajul profesional al tuturor tipurilor de încălzire alternativă, ne prezină grătarul ceramic Big Green Egg – rezultat de inspirație antică, cu o vechime de peste 3000 de ani, apărut pentru prima dată în Asia de Est. Se prezintă sub forma unor cuptoare rotunde, fabricate din material ceramic, de aici venind și denumirea de kamado, ceea ce în traducere liberă înseamnă inimă. Ineditul acestui tip de grătar ceramic constă în forma lui rotundă ce permite fluxului de aer din interior să transforme preparatele gătite în adevărate delicii culinare ce își vor păstra intacte, frăgezimea și aromele intense. 

Ceea ce este deosebit la acest cuptor gradina, în comparație cu restul grătarelor pe cărbuni, se referă la învelișul ceramic. În acest fel, căldura din interiorul cupolei ceramice este dispersată uniform la temperatura dorită, pentru un gătit aproape de perfecțiune, indiferent de tipul preparatelor.

Povestea acestui tip de grătar kamado, începe cu multe secole în urmă când au început să fie folosite în Asia de Est sub forma unor cuptoare tradiționale, prevăzute cu un tip de ușă sobă, confecționate din lemn și acoperite cu lut. Ulterior, acest predecesor al lui Big Green Egg a fost descoperit, îmbunătățit și adoptat de către japonezi, care se referă cu drag la cuptoarele lor rotunde din lut, prin denumirea de “kamado”. 

Începând cu secolul 20, soldații americani implicați în luptele din Japonia, au fost primii din afara Asiei care au descoperit cât de delicioase și suculente ies mâncărurile preparate cu ajutorul acestui grătar special. La întoarcere, mulți dintre ei au ales să ia ca suvenir, grătare kamado, gândindu-se să aducă și celor dragi de acasă, această nouă experiență culinară.

Așa a apărut în Atlanta anilor 70, compania fondata de Ed Fisher  (Big Green Egg) care a permis tuturor gurmanzilor din SUA să cumpere un kamado. Dacă la început, compania acestuia se limita la a importa grătare din Japonia, cu timpul s-a intervenit prin îmbunătățirea constantă al acestei miraculoase mașini de gătit cu origini străvechi, folosindu-se cunoștințele contemporane, tehnicile de producție și materialele inovatoare. 

În prezent, aceste cuptoare tradiționale din lut s-au transformat radical, fiind adaptate la cerințele vremurilor moderne. Confecționate parțial și din ceramică special dezvoltată de NASA, kamado au luat forma unor grill-uri perfect funcționale cu design special, ideale pentru sesiuni de răsfăț culinar în aer liber. Putem remarca că actuala generație de grătare Big Green Egg este rodul unei combinații de înțelepciune antică și tehnologie modernă.

Ai o familie numeroasă sau un grup mare de prieteni gurmanzi și adori să-i surprinzi, gătind într-un stil profesionist sau îți place pur și simplu să gătești cu stil, atunci Big Green Egg este partenerul tău perfect! Pefoc îți pune la dispoziție o gamă completă de grătare performante din ceramică prevăzute cu capac (kamado) și accesoriile aferente, care să transforme gătitul în aer liber, într-o experiență culinară cu adevărat desăvârșită, din toate punctele de vedere, dar și un univers complet al soluțiilor premium de încălzire și decor. 

Începând de la soluțiile tradiționale de șemineu pe lemne, modelele premium de șemineu pe gaz, peleți sau electrice, întreaga gamă de produse, disponibilă și pe site-ul oficial www.pefoc.ro, este livrată din stoc propriu în maximum 48 de ore de la confirmarea comenzii, rapid, accesibil ca preț și fără intermediari sau oferte cu steluțe!