Cartofi acordeon
 50 minute
8 portii
Usor
Daca te-ai saturat de acelasi piure de cartofi ca si garnitura la friptura preferata, trebuie sa incerci o portie de cartofi acordeon. Sunt mult mai prezentabili si, daca ai musafiri, sigur vor fi incantati de schimbare.
Ingrediente
                                 8 cartofi mari
 6 linguri de unt topit
 sare
 piper
 patrunjel
 cimbru                            
                        
                            Mod de preparare:
                        
                                                    - Preincalzeste cuptorul si spala bine cartofii (daca preferi, ii poti curata).
- Feliaza cu grija fiecare cartof, fara taia complet, pana jos.
- Amesteca untul topit cu condimentele (toate, mai putin patrunjelul).
- Tapeteaza o tava cu folie de aluminiu, apoi pune fiecare cartof in tava.
- Toarna jumatate din compozitia de unt si condimente peste cartofi, cu grija sa intre printre toate feliile.
- Da tava la cuptor pentru 40 de minute, iar la jumatatea timpului de preparare, scoate cartofii si pune si restul compozitiei de unt si condimente, in acelasi mod.
- Cand furculita intra fara probleme in cartofi, iar acestia sunt bine rumeniti, scoate-i si garniseste-i cu patrunjel proaspat.
Vezi si alte retete al caror ingredient principal sunt cartofii, aici.
                din aceeasi categorie
            
        
                    5 stars -
                    based on 250 reviews
                
            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2020/03/35413193_m.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/04/rondele-de-cartofi-cu-parmezan.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/03/Taitei-chinezesti-cu-legume.jpg)