Pere glasate
- Se amestecă făina, uleiul, zahărul, praful de copt, coaja de portocală şi dulceaţa de pere.
- Se adaugă aromele şi apa şi se amestecă până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni groase.
- Se tapetează o tavă cu făină şi margarină şi se toarnă compoziţia. Se dă la cuptor, la foc mijlociu, pentru aproximativ 40 de minute.
- Între timp, se prepară crema. Se caramelizează zahărul, se adaugă cele 5 linguri de făină şi se amestecă bine.
- Peste compoziţia rezultată se adaugă apa fierbinte, margarina, cacaua şi aromele.
- Se amestecă bine, după care se lasă să se răcească.
- Se scoate blatul din cuptor, se pune crema peste şi se ornează cu felii de pere.
                din aceeasi categorie
            
         
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2020/01/negresa-cu-mascarpone-si-ciocolata-alba.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/11/74411246_2507501595951533_9105245824736034816_o.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/08/Prajitura-cu-branza-si-caise.jpg)