Supă de roşii
1. Se curăţă zarzavatul de supă (ceapa, morcovul, păstârnacul, ţelina şi ardeiul gras), se spală, se taie în bucăţi mari şi se pune la fiert.
2. Într-un alt vas cu apă se pun roşiile şi se lasă să fiarbă înăbuşit. Când sunt bine fierte, se trec printr-o sită şi se diluează cu supa de legume. Se adaugă orezul şi uleiul şi se pune din nou la fiert. Se lasă 5 – 10 minute, de la primul clocot, până ce fierbe orezul.
3. Se condimentează cu sare, iar când se serveşte se adaugă smântâna şi se presară verdeaţa. Supa este gustoasă şi rece.
 
                        :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2015/08/Pasca-traditionala.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2019/11/97540781_l.jpg) 
                            :contrast(8):quality(75)/https://www.retetepractice.ro/wp-content/uploads/2020/03/43929813_s.jpg)