Orice restaurant are nevoie de un site web – dar nu unul banal. De cele mai multe ori, site-urile restaurantelor sunt prima interacțiune pe care un oaspete o va avea cu afacerea dvs. Cu siguranță, vă doriți să impresionați potențialii clienți cu un design frumos, să evidențiați meniul, programul restaurantului, recenziile și în general, să faceți o impresie excelentă.

Deși opțiunile de dezvoltare ale unui website pentru un restaurant sunt diverse ne vom opri asupra WordPress deoarece este de departe cel mai popular sistem de management a conținutului. Poate fi customizat alegând dintre zeci de mii de extensii și  de teme grafice, gratuite sau cu plata. Cu următoarele pluginuri WordPress dedicate restaurantelor puteți adaugă rapid funcționalități utile website-ului dvs.

Dacă dețineți un website ați putea să fiți totodată interesat și de găzduirea dedicată WordPress de la un provider cunoscut cum este HostX .

1. Restaurant Menu

Pluginul Restaurant Menu de la GloriaFood este tot ce vă trebuie pentru a vă transforma website-ul  restaurantului  dvs. într-o afacere online. Cu o interfață simplă și prietenoasă veți avea un meniu de restaurant frumos și un sistem online de comenzi pentru mâncăruri și rezervări de mese in restaurant. Toate gratuite, fără taxe, fără costuri ascunse, fără comisioane – pentru un număr nelimitat de comenzi și rezervări. În plus, nu aveți nevoie de experiență de codare pentru a adaugă aceste funcții interesante.

Pluginul WordPress include un editor de meniu online drag-and-drop. Puteți încărca imagini personalizate sau puteți alege dintr-o colecție de imagini cu alimente. Personalizați articolele din meniul alimentar în funcție de dimensiune și preferințe. Designul responsive facilitează accesul oaspeților de pe dispozitivele lor mobile.

Comanda online vine cu o singură pagină de plată și completare automată a datelor pentru clienții care revin. Oaspeții dvs. vor primi confirmarea în timp real a comenzilor lor și un timp estimat de onorare. Puteți chiar modifica orele pentru ridicarea și livrarea comenzilor.

2. Store Hours Manager for WooCommerce

Aveți deschis? La ce ora deschideți lunea? La ce oră închideți in seara aceasta? Restaurantele primesc zilnic apeluri de la potențiali clienți care pun exact aceste întrebări. De ce să nu reduceți numărul apelurilor telefonice, publicând orele pe site-ul dvs.?

Store Hours Manager for WooCommerce vă oferă flexibilitatea de a vă informa oaspeții. Puteți activa (sau dezactiva) funcționalitatea de finalizare a comenzilor pentru a permite comenzile in funcție de programul dvs. În acest fel, dacă aveți închis, nu vor fi procesate comenzi.

Caracteristicile de baza ale plugin-ului includ o fereastră pop-up la nivel de site pentru a afișa statusul comenzilor și un modul de gestionare pentru administratori. Puteți descărca aplicația mobilă pentru a ajusta cu ușurință programul restaurantului din mers.

Puteți actualiza acest plugin pentru a obține funcții bonus. Puteți adaugă sigla la notificări, gestiona un floating widget și afișa un ceas cu numărătoare inversă.

3. Easy Notification Bar

În fiecare zi, restaurantele concurează pentru a atrage atenția clienților lor. Indiferent dacă este vorba despre o ofertă specială pentru prânz sau happy hour, probabil ca reinventați noi modalități de a câștiga clienți plătitori.

Aveți nevoie de o modalitate de a răspândi vestea despre cele mai recente oferte. Din fericire, puteți informa vizitatorii site-ului dvs. prin mesaje de notificare.

Easy Notification Bar este un plugin care adaugă un mesaj personalizat de notificare în bara de sus site-ului dvs. Puteți adăuga rapid text și un buton pentru a direcționa clienții potențiali către o anumită pagină. În plus, aveți opțiunea de a menține bara de notificări statică sau sticky (rămâne vizibilă pe măsură ce vizitatorii derulează în jos pe pagină).

Puteți modifica setările pentru fundal, culoarea, alinierea textului și dimensiunea fontului. Designul responsive funcționează perfect și pe dispozitivele mobile.

4. WP Store Locator

Clienții au nevoie de îndrumare cum să ajungă la locația dvs. Din fericire, nimeni nu mai trebuie să-și piardă timpul dând indicații. WP Store Locator este un plugin puternic de gestionare a locației pentru site-urile de restaurante. Puteți adăuga o harta direct pe site-ul dvs. WordPress pentru a vă ghida oaspeții.

Instrumentul va permite să personalizați aspectul hărții și să adăugați etichete personalizate pentru câmpurile introduse. Oaspeții dvs. pot filtra rezultatele în funcție de raza de acoperire și pot obține indicații rutiere către restaurantul dvs. în limba selectată.

Puteți adăuga detalii suplimentare despre restaurantul dvs., cum ar fi numărul de telefon, adresa de e-mail și programul de funcționare. Indicațiile de deplasare pot afișa distanțele de parcurs în kilometri sau mile.

5. Five Star Restaurant Reviews

Recenziile primite pe canalele social media sunt un factor cheie de influență pentru clienți. Ei au încredere în opiniile familiei, prietenilor și chiar ale străinilor atunci când cumpăra servicii.

Recenziile oferă o perspectivă asupra experienței generale a clientului si pot convinge clienții potențiali. De asemenea, recenziile vă pot îmbunătăți afacerea dacă implementați feedback-ul.

Five Star Restaurant Reviews este un plugin WordPress ușor de utilizat care adaugă și afișează recenzii pe site-ul web al restaurantului dvs. utilizând schema de marcare. Scanează motoarele de căutare pentru a identifica și integra recenziile.

Cu acest plugin pentru restaurante, puteți accepta un număr nelimitat de recenzii, puteți adăuga ratinguri pentru recenzii și puteți adăuga acele recenzii pe site-ul dvs. Recenziile apar într-un aspect curat, modern, care se potrivește tuturor dimensiunilor de ecran. Recenziile dvs. vor arata bine pe smartphone-uri și tablete.

Versiunea premium a acestui plugin WordPress include un thumbnail layout si layout image-based. Există  mai multe opțiuni de stil disponibile pentru a personaliza culoarea și dimensiunea rating-urilor cu stele.

Imaginea restaurantului dvs. online este la fel de importantă ca și cea din restaurantul fizic. Există o tendință de creștere a importanței prezentei online pentru ca experiența clienților începe de multe ori pe Internet  Primul pas este înregistrarea unui domeniu web, achiziționarea unui pachet de găzduire web WordPress și crearea unui website pentru restaurantul dvs. Prezentati-va meniul, noile oferte speciale și orarul restaurantului cu aceste plugin-uri WordPress pentru restaurante.