Papanasi

Un desert romanesc pe care nu ai cum să nu il iubesti, pe care il poti reproduce cu usurinta in bucataria ta!

Supa de vita cu ghimbir

Invata sa prepari o supa aromata de vita cu ghimbir, scortisoara si coriandru ca in Marocul indepartat.

Chebakia

Incearca acest desert marocan foarte aromat, ca sa te simti ca in orasele desertului.

Placinta cu piure auriu

Incearca sa prepari o placinta delicioasa, fara faina. Nu te vei mai satura de ea! Si avem reteta de la Chef Doru Serban de la “Draga mea prietena”.

Cozonac pufos cu nuca

Daca nu ai o reteta preferata de cozonac cu nuca, incearca aceasta varianta, testata si gustata. Ies cam 4-6 cozonaci pufosi, in functie de cat de mari ai tavile.

Griș cu lapte pane

Un desert cu care nu ne-am mai întâlnit de mult și care, mie cel puțin, îmi aduce aminte de copilărie. Învățăm să facem un griș cu lapte pane, după rețeta bunicii. Puneți la fiert într-o oală care nu lipește laptele cu un vârf de cuțit de sare, zahărul tos și fiola de esență de vanilie. […]

Merdenele cu brânză sărată

Cine nu și-a potolit măcar o dată în viață foamea cu o merdenea fierbinte și un pahar de iaurt răcoritor? Fie că ești elev, student sau om al muncii, cu greu te abții să nu te înfrupți dintr-o merdenea pufoasă și proaspătă, când îți simți aroma învăluindu-te… Din câteva ingrediente simple și ieftine facem, rapid, […]

Scovergi de post

Învață să faci în propria-ți bucătărie un preparat care-ți aduce aminte de copilărie: scovergi ca ale bunicii! Extrem de simplu, rapid și ai nevoie de foarte puține ingrediente. Perfect pentru zilele de post! Încălziți apa și dizolvați în ea cubulețul de drojdie cu sarea, zahărul tos și esența de vanilie. Cerneți făina treptat într-un castron […]

Bulz ardelenesc

Când dorul de țară, bunici și copilărie te cuprinde, ostoiește-l cu o rețetă tradițională românească: bulz ardelenesc ca în bătătura bunicii! Taie costița afumată și cârnăciorii și pune-i la prăjit în ulei. Între timp, pune apa cu sare la fiert pentru mămăliguță. Când dă apa în clocot, toarnă treptat mălaiul în ploaie, astfel încât rezultatul […]

Tort savarină

Învață să prepari chiar tu în casă un tort savarină delicios, după o rețetă clasică, veche de o sută de ani. Mod de preparare: Se încinge cuptorul la foc mediu, 180 de grade. Se separă ouăle și gălbenușurile se bat cu zahărul până își dublează volumul. Se adaugă pesmetul și se înglobează încet. Separat, albușurile […]