Incearca acest desert marocan foarte aromat, ca sa te simti ca in orasele desertului.

Ingrediente

un kg faina 190 g seminte susan prajite si macinate 60 g faina migdale 100 g unt topit 100 ml ulei masline 2 linguri otet alb 50 ml apa de flori de portocal 2 lingurite scortisoara 2 linguri praf anason un plic praf de copt un praf sare un pic sofran ulei pentru prajit

Ingrediente pentru servit

un kg miere 250-300 g seminte susan
Mod de preparare:

Intr-un vas incapator se pun toate ingredientele in afara de faina, praf de copt, ulei si cele pentru servit. Se amesteca bine. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si cernute.

Se adauga apa, putin cate putin, pentru a se forma aluatul care se imparte apoi in bucati de marimea unei mingi de pinpong. Fiecare se inveleste in folie si se lasa la rece 15 minute. Se intinde apoi fiecare bucata care se decupeaza la mijloc facandu-i mai multi franjuri de aluat care se impletesc pentru a forma o floare.

Se pun la prajit in ulei incins. Intre timp, se incalzeste si mierea la bain-marie si fiecare floare prajita se scoate cu spumiera si se plonjeaza in miere.

Apoi, se presara cu susan si se asaza pe platou.