Combinatia de mere si caramel iti suna bine? Tarta asta aromata e perfecta de servit in sezonul rece si nici n-ai nevoie de vreo ocazie. Numai de pofta iti vine s-o prepari!

Ingrediente pentru blat

150 g faina 200 g unt 2 linguri zahar 1 lingura cacao 5-6 linguri apa rece un praf sare

Ingrediente pentru umplutura

7 mere 1/4 lingurita scortisoara 1-2 linguri zahar 1 lingura amidon

Ingrediente pentru caramel

80 g unt 200 g zahar brun 60 ml smantana pentru frisca
Mod de preparare:
  1. Combina faina cu sarea, cacaua, zaharul, apoi incorporeaza untul (cat mai rece) cu furculita/in robotul de bucatarie pana ce obtii o compozitie granulata.
  2. Adauga treptat cate o lingura de apa cat mai rece, pana cand aluatul se grupeaza usor cand il strangi in palme. Da-i o forma rotunjita aluatului si pune-l la frigider cat prepari umplutura.
  3. Curata merele de coaja si cotoare, apoi taie-le cubulete. Combina-le cu scortisoara, amidonul si zaharul (dupa gust, dar tine cont si de caramel).
  4. Intinde aluatul intr-o foaie rotunda, care sa depaseasca diametrul tavii de tarta. Muta aluatul in tava si inteapa-l cu furculita pe toata suprafata. Da-l apoi la cuptor pentru 10-12 minute la foc mediu.
  5. Peste blatul partial copt, asaza amestecul de mere si da tava din nou la cuptor pentru cca 30 de minute, sau pana cand tarta se rumeneste.
  6. Pune untul cu zaharul brun intr-o craticioara la foc mediu si amesteca continuu. Cand caramelul incepe sa fiarba, lasa focul mic. Imediat ce caramelul incepe sa se umfle si capata o culoare aramie, toarna smantana pentru frisca incet, amestecand constant. Lasa caramelul sa mai dea in clocot o data, dupa ce ai adaugat smantana.
  7. Toarna sosul caramel peste tarta, las-o sa se raceasca apoi serveste-o.

S-ar putea sa-ti placa si:

Tarta cu caramel sarat si ciocolata

Tarta cu crema de cocos

Tarta de mere cu paine