Orice mancare preparata va avea gustul mult imbunatatit daca in locul apei pe care o adaugi in mod normal la fierbere, adaugi o portie de supa concentrata de pui.

Ingrediente

1.5 kg aripi, spate, gat pui 2 tije telina 3 morcovi 2 cepe mari 4 cracute cimbru 1/2 legatura patrunjel o lingurita piper 2 frunze de dafin sare
Mod de preparare:
  1. Spala puiul si pune-l la fiert la foc mare. Cand apa da in clocot, da focul mic si asaza capacul partial pe oala.
  2. Periodic spumeaza pentru a elimina impuritatile si cat mai mult din grasimea care se strange la suprafata. Dupa 30 de minute de cand puiul a inceput sa fiarba, adauga si restul ingredientelor, taind legumele grosier (ceapa in sferturi, morcovii in 4/5 bucati, etc).
  3. Continua sa fierbi supa la foc mic pentru 3-4 ore, in functie de cat de concentrata o vrei, indepartand regulat grasimea si impuritatile care se acumuleaza.
  4. Dupa ce supa a fiert, strecoara ingredientele solide si lasa supa sa se raceasca. Cand supa a ajuns la temperatura camerei, da-o la rece si las-o sa se solidifice, apoi indeparteaza stratul de grasime format la suprafata.
  5. Foloseste supa de pui ca baza in preparate in care in mod normal ai folosi apa si vei vedea ca mancarurile tale vor iesi mult mai aromate si vor avea un gust mult mai bogat.

Ciorba de legume

Supa-crema de ciuperci de post

Supa cu galuste

Mod de pastrare:

Poti pastra supa de pui concentrata la frigider, intr-un recipient ermetic, pentru 3 zile, insa cel mai bine se pastreaza la congelator.