O reteta de sarmalute in foi de vita care, desi nu contine carne, este foarte satioasa si reprezinta o alternativa pentru zilele de post.

Ingrediente

2 legaturi ceapa verde 10 linguri orez o ceapa uscata 20 frunze de vita proaspete un morcov 500 ml bors 4 linguri ulei sare piper
Mod de preparare:
  1. Frunzele se oparesc 2 minute in apa clocotita si se lasa la scurs.
  2. In doua linguri de ulei se pune ceapa tocata la calit. Dupa ce s-a inmuiat, se adauga morcovul si orezul. Se presara sare si piper si se lasa 10 minute pe foc amestecand mereu. Se lasa sa se racoreasca.
  3. Frunzelor li se taie nervurile prea mari, daca sunt, se pun aproximativ doua lingurite de umplutura si se ruleaza. Se asaza in cerc intr-o cratita pe fundul careia se pun frunze de vita. Se toarna borsul, uleiul, se completeaza cu apa si se dau la cuptor pentru 40 de minute.