Prajitura cartofi cu ciocolata este un deliciu rusesc la origine,  similar salamului de biscuiti, pe care il poti prepara cu ce ai in casa: fie cu biscuiti simpli, fie cu resturi de prajituri, cum ar fi checurile sau cozonacul.

Ingrediente

350 g biscuiti simpli/resturi de prajituri, precum chec 150 g alune 250 ml lapte 2 linguri unt 3 linguri cacao (ideal neagra) 5 linguri zahar un strop esenta de migdale

Ingrediente pentru servit

cacao/nuca de cocos
Mod de preparare:

1. Topeste untul in laptele la foc mediu, apoi adauga cacaua, zaharul si esenta si lasa-le sa fiarba la foc mediu pentru cca 5 minute.

2. Separat, combina nucile sau alunele nesarate cu biscuitii sau resturi de prajituri maruntite (precum un chec ramas), apoi adauga siropul de ciocolata si omogenizeaza.

3. Cand compozitia s-a racit suficient cat sa poata fi manevrata, formeaza cartofii de ciocolata cu palmele umezite si tavaleste-i prin cacao sau nuca de cocos.

4. Da cartofii de ciocolata la frigider pentru minim o ora inainte de servire.