Prajitura Lamington, sau prajitura tavalita, cum a fost preluata de catre romani, este poate cel mai simplu desert australian. Combinatia de blat imbracat in ciocolata delicioasa si tavalit prin fulgi de cocos este una usor si rapid de pregatit.

Ingrediente pentru blat

180 g unt 150 g unt 3 oua 420 g faina 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 200 ml lapte esenta vanilie

Ingrediente pentru glazura

3 tablete ciocolata neagra 150 ml lapte 350 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
  1. Bate untul cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtii o crema deschisa la culoare. Adauga ouale treptat, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
  2. Toarna aluatul obtinut intr-o tava de prajituri (18/25 cm) tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade.
  3. Lasa prajiturasa se raceasca la temperatura camerei, apoi tai-o in 12 cuburi.
  4. Topeste ciocolata cu laptele la microunde si amesteca, pana obtii o glazura lucioasa. Tavaleste fiecare cub de prajitura prin ciocolata, apoi prin fulgii de cocos.