Prajitura Lamington – Prajitura tavalita, reteta simpla
70 minute
4 portii
Usor
Prajitura Lamington, sau prajitura tavalita, cum a fost preluata de catre romani, este poate cel mai simplu desert australian. Combinatia de blat imbracat in ciocolata delicioasa si tavalit prin fulgi de cocos este una usor si rapid de pregatit.
Ingrediente pentru blat
180 g unt
150 g unt
3 oua
420 g faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
200 ml lapte
esenta vanilie
Ingrediente pentru glazura
3 tablete ciocolata neagra
150 ml lapte
350 g fulgi de cocos
Mod de preparare:
- Bate untul cu zaharul si esenta de vanilie, pana ce obtii o crema deschisa la culoare. Adauga ouale treptat, apoi incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul.
- Toarna aluatul obtinut intr-o tava de prajituri (18/25 cm) tapetata cu hartie de copt si da tava la cuptor pentru 40-45 de minute la 180 grade.
- Lasa prajiturasa se raceasca la temperatura camerei, apoi tai-o in 12 cuburi.
- Topeste ciocolata cu laptele la microunde si amesteca, pana obtii o glazura lucioasa. Tavaleste fiecare cub de prajitura prin ciocolata, apoi prin fulgii de cocos.
S-ar putea sa-ti placa si:
din aceeasi categorie
5 stars -
based on 250 reviews