De pe masa de Paste nu poate lipsi carnea de miel. Daca vrei sa incerci si altceva, pe langa clasica friptura, poti prepara o placinta cu carne.

Ingrediente pentru umplutura

800 g carne tocata de miel o ceapa un morcov 3 ardei grasi de culori diferite 2 oua 2 linguri ulei 150 ml vin o legatura patrunjel sare piper

Ingrediente pentru copt:

un pachet aluat decongelat de foitaj 2 galbenusuri sare
Mod de preparare:

1. Carnea si ceapa tocata marunt se pun la calit in ulei ti se presara cu sare si piper. Se adauga morcovul ras, se lasa 5 minute si apoi se toarna vinul. Se lasa la fiert sa scada vinul.
2. Intre timp, ardeii se taie cuburi foarte mici care se adauga in carnea racita. Apoi, se pun ouale batute si patrunjelul fin tocat.
3 Un sfert din cantitatea de aluat se intinde usor si se transfera intr-o forma de copt cu pereti detasabili. Se intinde umplutura, se acopera cu aluatul ramas, se fac cateva gauri in acest capac care se unge apoi cu cele doua galbenusuri amestecate putin cu sare. Se lasa la cuptor 40 de minute. Se taie dupa racire.