Ai pofta de o gustare delicioasa sau iti vin musarifi si ai vrea sa-i servesti cu ceva inedit? Sigur veti aprecia cu totii gustul bogat al acestor pateuri cu pizza.

Ingrediente pentru blat

500 g faina 320 ml apa calda 2 linguri ulei de masline extravirgin 1 lingurita zahar 1 lingurita sare 1 lingura ulei de masline

Ingrediente pentru umplutura

200-300 g salam/sunca 120 g mozzarella/cascaval mix de condimente italiene 3-4 linguri piure de rosii rosii ulei pentru uns
Mod de preparare:

 

  1. Amesteca drojdia cu zaharul si apa, apoi da-le deoparte pentru 5-10 minute. Separat, combina faina cu sarea si uleiul de masline, apoi adauga drojdia dizolvata in apa.
  2. Framanta aluatul pentru 10 minute minim, da-i forma rotunda si unge-o cu ulei de masline, apoi da-l la crescut la cald intr-un castron incapator, acoperit cu folie, pana cand isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut, intinde aluatul pe blatul presarat cu faina si taie-l in patrate cu latura de ~7-8 cm.
  3. Amesteca condimentele italiene cu piureul de rosii. Pe fiecare patrat intinde 1/2 lingurita de sos, pune 2 felii de salam/una de sunca si un cubulet de cascaval/mozzarella.
  4. Impacheteaza pateurile cu pizza (le poti rula, rotunji sau le poti impaturi ca pe un plic), iar daca marginile nu se lipesc, unge-le cu putina apa.
  5. Unge pateurile cu putin ulei si da-le la copt pentru 20-25 de minute, in cuptorul preincalzit, sau pana cand se rumenesc.

Vezi si alte retete de pizza